10 motive pentru care nu sunt o feminista

Potrivit DEX, o feminista este persoana care sustine drepturile femeii, care adera la feminism. Ei bine, eu nu sunt impotriva drepturilor femeilor si nici nu lupt contra lor, dar nici nu le sunt cea mai mare fana! Femeilor, nu drepturilor!

Adevarul e ca nu m-am pretins niciodata a fi nici un om “normal”, nici o femeie normala. Deci nici feminista. Iata inca o dovada 🙂

De ce nu sunt o feminista adevarata? De ce, adica, nu-s cea mai mare fana a femeilor?

  1. Pentru ca sunt mofturoase! Noua, la birou, niciodata nu ne ia mai putin de un sfert de ora ca sa ne comandam de mancare :)) Pentru ca vrem legume, dar nu doar legume, pentru ca am vrea carne, dar nu mancam carne, pentru ca ne place mancarea libaneza, dar ne place si cea greceasca si… deci, ce mancam noi azi?
  2. Pentru ca sunt dubioase! Daca unei femei ii spune un barbat ca o place, in opt din zece cazuri, ea crede ca el i-a spus, de fapt, ca urmeaza sa o ia de nevasta. Si apoi sufera ca un caine ca el nu vine cu inelul, desi el nu a spus niciodata ca va veni cu inelul. Ci ca o place!
  3. Pentru ca sunt suspicioase. Situatie: ei doi ies la masa. Daca el plateste intreaga nota fara sa o mai intrebe, ea, chiar si fara sa o verbalizeze, o sa se simta nedreptatita. Adica ce, ea nu isi permitea sa-si achite partea? Daca el o intreaba daca platesc jumate-jumate, iures! Adica ce, nu e un gentleman? Cum o dai, nu e bine!
  4. Pentru ca sunt rautacioase. Femeile sunt rautacioase. Pur si simplu. Au mize mici: o rochie mai frumoasa, niste pantofi ultimul racnet, mai multe like-uri, cel mai nou model de telefon. Pentru toate astea si pentru multe alte maruntisuri, femeile dusmanesc alte femei.
  5. Pentru ca sunt neincrezatoare. Eu insami m-am indoit de mine de prea multe ori. Fiecare dintre noi ne privim cu rezerve – nu credem despre noi ca putem performa, nu ne imaginam reusitele si nici nu muncim pentru ele la adevarata capacitate. Presupunem din start ca vom esua si de foarte multe ori chiar facem asta pentru ca nu luptam cu toate fortele. Pierdem la masa verde pe mana noastra!
  6. Pentru ca nu asociaza sex-appeal-ul cu inteligenta. Daca vad o femeie sexy, o desconsidera! “Aaaa, sigur nu are nimic in cap si incearca sa compenseze lipsa materiei cenusii cu un decolteu generos!”. Femeile cu mintea brici se ascund sub taioare scortoase, se tem de blugii stramti ca dracu’ de tamaie, nu ies din maro, negru si bleumarin. Desi fix prin aceasta auto-cenzura perpetueaza prejudecatile. Remember Erin Brockovich? Smart & hot!Erin Brockovich, exemplu de feminism
  7. Pentru ca atunci cand au ceva spun “Nu am nimic!”. Bine, nu recunosti pentru ca o scriu eu aici, dar recunoaste-o macar pentru tine: de cate ori nu ai facut asta? De cate ori nu te-a intristat o decizie pe care a luat-o iubitul tau si nu i-ai spus? Si ai preferat sa plangi in baie, sa stai imbufnata, sa te consumi zile intregi, dar lui sa-i spui vesnicul “E ok, nu am nimic!” Pentru ca iti era teama ca o sa se supere sau ca o sa te considere cicalitoare sau ca nu o sa ii placa ce aude. Iti spun eu, de multe ori! Pentru ca si eu am facut asta de multe ori. Daca eram barbati, nu faceam asta! 🙂
  8. Pentru ca sunt pur emotionale. Majoritatea deciziilor femeiesti sunt luate pentru ca asa le dicteaza inima. Reactioneaza “la nervi”. Si au nervi foarte des! Pentru ca le-a venit ciclul, pentru ca nu le-a venit ciclul, pentru ca au visat urat, pentru ca nu au visat deloc, pentru ca e urat afara, pentru ca e prea cald afara, pentru ca le-a stropit o masina la trecerea de pietoni, pentru ca li s-a rupt dresul fix cand intrau in birou, pentru ca nu le-ai zis “Buna!”, pentru ca le-ai zis “Buna!” si atat, pentru ca… pentru ca orice si atunci sa vezi decizii!
  9. Pentru ca sunt fricoase. Sa nu zic asta ca se supara. Sa nu spun ailalta ca nu da bine. Sa nu ripostez pentru ca il indepartez. Sa nu comentez pentru ca o sa ies in evidenta. Sa nu intervin pentru ca nu e treaba mea. Sa tac, sa inghit, sa ma prefac, sa fie totul bine. Cand nu e bine!
  10. Pentru ca nu sunt femei. Vor sa fie niste angajate bune. Muncesc mult, nu refuza task-uri overtime, sunt ambitioase pana la epuizare. Vor sa fie niste iubite bune. Cara plase, cara gunoiul, gatesc, spala vasele, spala hainele, spala geamurile, calca, sterg praful, sterg gresia cu betisoare de urechi, schimba roata de la masina cand fac pana, duc copiii la scoala, iau copiii de la scoala, schimba copilul, distreaza copilul, mangaie copilul, mangaie sotul, fac tarte, clatite, desene in caietul de biologie. Vor sa fie niste fiice bune, niste prietene bune, niste matusi bune, niste bune platitoare de TVA, niste cetatene responsabile, vor sa fie totul bine. Si amana sa fie.. femeie!

Acesta poate fi un pamflet. Fetelor, nu am vrut sa va supar, doar sa va amuz. Si poate sa va trezesc. Sa ne trezesc 😉

Promit sa revin si cu parerea despre EI!