7 obiceiuri de dimineata care imi fac ziua mai frumoasa

1
De Andreea Raicu
31 mai 2016

Sunt foarte des intrebata ce obiceiuri am la care nu renunt niciodata si care ma ajuta sa am energie si sa fiu mereu calma.

Ador sa invat si de aceea citesc foarte mult sau ascult audiobook-uri. Cred ca asta este singura modalitate sa evoluam si sa fim mai buni in ceea ce facem.

Cred ca lipsa evolutie ne ia din energie si viata devine o rutina care ne face sa traim pe pilot automat, ca niste roboti.

Am testat multe dintre lucrurile despre care am citit si am ales cateva pe care le fac in fiecare zi si care ma ajuta sa fiu plina de energie si mereu vesela.

  1. Ma trezesc devreme

    Am zile in care ma trezesc la 6, iar altele la 7. Primele ore ale zilei sunt incredibile. Linistea dimineatii nu se compara cu absolut nimic. Nu exista notificari, telefoane sau alte tentatii, doar liniste! Mintea este extrem de odihnita si clara. In cele doua sau trei ore ale diminetii sunt mult mai eficienta decat in cele opt pe care le petrec la birou.

  2. Meditez

    Petrec cel putin zece minute in liniste in fiecare dimineata. Sunt acele momente in care “stau de vorba cu mine” si aflu cum ma simt si de ce am nevoie. In ritmul nebun si alert in care traim, uitam sa facem asta si pierdem contactual cu noi si nevoile noastre.

  3. Imi trezesc corpul

    Fac miscare indiferent ce inseamna asta: alerg pe banda acasa sau la sala ori in parc daca e vreme frumoasa, fac yoga, dansez, merg la clase de functional sau pilates. Nu exista zi pe care sa nu o incep cu sport. Cel putin 3o de minute!

  4. Beau apa cu lime

    Inainte de masa beau un pahar cu apa la temperatura camerei in care storc o jumatate de lime. Ajuta la alcalinizarea organismului.

  5. Intotdeauna mananc micul dejun

    Pentru mine aceasta este cea mai imporatanta masa, peste care nu sar niciodata. E masa care imi da energie pentru prima parte a zilei.

  6. Ma gandesc la ce e important pentru mine in acea zi

    Ma ajuta enorm in toata agitatia de lucruri “care nu mai suporta amanare”. ? Imi stabilesc cel putin trei lucruri importante pentru mine in acea zi.

  7. Nu vorbesc la telefon

    In primele ore ale diminetii evit pe cat posibil sa vorbesc la telefon. Imi concentrez atentia mai mult pe ce am de facut, dar asta ma ajuta sa ma organizez si sa fiu mai eficienta.

Va recomand sa incepeti sa introduceti in rutina voastra doar un singur lucru. De obicei avem nevoie de timp de adaptare, iar prea multe lucruri noi ar putea sa fie prea mult si atunci apare frustrarea si primul lucru pe care simtiti sa-l faceti e sa abandonati.

Spor si sa ma tineti la curent!

O zi minunata sa aveti!