Procentul extrem de mic al celor care au iesit la vot a starnit reactii  agresive pe retelele de socializare. Fiecare s-a gabit sa-si dea cu parerea, sa ironizeze sau sa-i puna la zid pe cei care nu au votat.

Marturisesc ca mi s-a parut socant de mic procentul celor care si-au exprimat parerea in Bucuresti. Stiam ca oamenii sunt destul de scarbiti de clasa politica, dar mai stiam ca ori de cate ori era nevoie de o mobilizare, acest lucru se intampla intr-un mod impresionant.

Am fost foarte mult timp plecata din tara si nu prea am urmarit stirile, dar eram cumva la curent cu ce se intampla, ce-i drept nu cu aceeasi curiozitate pe care o aveam cu multi ani inainte.

Cred ca nu exista campanie electorala in care sa nu urmaresc fiecare candidat, fara sa stiu strategiile de campanie si ce isi doreste fiecare.

In ultima vreme insa, interesul meu a scazut. Cumva mi-e rusine sa admit acest lucru, dar asta este realitatea.

Si intr-un fel inteleg absenta la vot.

Este extrem de important sa-ti exprimi parerea. Sunt dreptul si obligatia noastra sa votam. Ni le-am castigat in momentul in care am implinit 18 ani.  Eu am votat mereu. Daca imi aduc bine aminte cred ca nu am ratat niciun astfel de moment. Insa ce imi aduc aminte cu siguranta este faptul ca NICIODATA nu am votat pentru cineva, ci impotriva cuiva. Mereu am optat pe cel care ar fi putut sa-l excluda pe cel pe care nu ni l-am dorit.

Dupa 20 de ani in care am avut dreptul sa votez de atatea ori am realizat ca nu cred ca am votat vreodata pentru cineva despre care sa spun “EU pe el mi-l doresc ca presedinte sau primar.”

Nu vreau sa scuz pe nimeni, dar cumva inteleg lipsa de interes a bucurestenilor de a merge si a-si exprima parerea in legatura cu alegerea Primarului Capitalei. Am auzit multi oameni care au spus ca s-au saturat sa voteze impotriva, oameni care sunt dezgustati de clasa politica si nu vor sa mai auda.

Inteleg perfect aceasta indiferenta, dar mai stiu ca indiferenta omoara oameni cum s-a intamplat si in cazul celor de la Colectiv, tragedie care cum era de asteptat ne-a trezit doar pentru cateva luni.

Din pacate, nu avem de ce sa ne miram de ce se intampla.

Clasa politica reprezinta perfect starea natiunii noastre.