Cand prietenii te suna si-ti spun ca vin in vizita in seara asta iar tu esti la birou sau ai multa treaba si termini tarziu, felul de mancare cel mai usor de pregatit este dorada la cuptor alaturi de o salata. Sigur, as putea sa comand ceva, dar am realizat ca gatitul ma relaxeaza teribil.

In ultima perioada am inventat un nou mod de a ne petrece serile. Am facut o invitatie saptamanala la mine acasa sa mancam ce am gatit. Prietenii mei au crezut ca glumesc. Au tot ras pe tema asta, dar in final au inteles ca ei chiar trebuie sa munceasca ca sa avem ce pune pe masa.

In timp ce pestele e la cuptor pregatiti o salata verde

A fost extrem de distractiv si relaxant. Pana acum ne-am descurcat foarte bine, inca nu a plecat nimeni nemultumit. Va propun sa va puneti si voi musafirii la treaba. Chiar daca la inceput poate vor fi surprinsi, va garantez ca la final vor fi extrem de incantati de ideea voastra.

Si ca sa nu petreceti foarte mult timp in bucatarie inca din prima seara, va propun sa faceti un peste la cuptor. Mie-mi place foarte mult dorada pentru ca este un peste mediteranean, sarac in grasimi si bogat in aminoacizi, care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Se prepara foarte repede, e bun si usor pentru o cina.

Mai multe retete care va pot inspira gasiti in cartea Mananca si arata bine, chiar si aceasta reteta face parte din carte. O puteti comanda aici.

Dorada la cuptor: ingredientele de care aveti nevoie

500 g file de dorada

5 rosii cherry

50 g unt

100 ml vin alb

sare

piper

Cum se prepara:

Se spala fileurile de peste si se usuca bine cu un prosop de bucatarie. Se preincalzeste cuptorul. Fileurile se pun intr-o tava, potrivita ca marime, impreuna cu vinul, untul taiat cubulete si rosiile cherry taiate in patru. Pestele se pune la cuptor 7-8 minute la 200˚C. Se serveste cald, impreuna cu o salata verde de vara.

Ingredientele sunt pentru o portie de doua persoane

Calorii: 266

Carbohidrati: 1 gram

Grasimi: 14 grame

Proteine: 30