Bucuria care starneste intrebari

1
De Andreea Raicu
3 iun. 2015

Va provoc sa cautati un motiv pentru care sa zambiti. Sunt convinsa ca exista lucruri minunate in viata voastra. Exprimati-va bucuria fara sa va temeti.

E tarziu, incercam sa adorm pentru ca stiam ca ma trezesc la 5 dimineata. Atipesc, dar nu dupa mult timp sunetul telefonului ma trezeste. Uitasem sa il pun pe silent cum fac in fiecare seara. Ma uit la mesaj si un fost coleg ma intreba daca dorm.

Era 1 noaptea. Pana sa il trec pe silent si sa adorm la loc vine si cel de-al doilea mesaj. “Vreau sa-mi spui ceva de film. A devenit viral.” Usor buimaca de somn nu intelegeam nici despre ce film era vorba si nici ce declaratie vrea de la mine. M-a intrigat pentru ca il stiu un om serios, drept pentru care am intrebat ce film. “Ala de la Roma. E peste tot. Tocmai l-a dat Badea acum. N-ai vazut?” Nu, nu il vazusem, dar am realizat despre ce era vorba, dar nu intelegeam ce il facuse atat de special incat sa devina viral si subiect intr-o emisiune tv. E adevarat ca in ultima vreme nu am mai deschis televizorul, dar ma gandesc ca nu s-au produs chiar atat de multe schimbari intre timp. Continua “Nu vrei sa-mi dai o declaratie? Sa zicem ca esti ok? Ca Badea se intreba ce e cu tine?” Ma intrebam de ce n-as fi?

Gandesti cum esti

Motivul pentru care parea ca nu as fi fost ok era ca ma simteam bine, radeam si dansam intr-o piata in care canta muzica. N-am simtit sa dau nicio declaratie, sa imi justific bucuria pentru ca din fericire, pe de-o parte am incetat sa mai traiesc simtindu-ma vinovata pentru ce fac sau dupa cum se asteapta cei din jur, iar pe de alta parte cred ca fiecare este liber sa creada si sa gandeasca dupa cum e interiorul lui. Al meu linistit, frumos si vesel si asa aleg sa traiesc.

M-a intristat totusi sa constat ca bucuria si libertatea exprimate intr-un mod natural sunt privite ciudat intr-o lume in care predomina incrancenarea, furia si preocuparea exagerata fata de viata celor din jur. Stiu ca ultima ne ajuta sa fugim inconstient de viata noastra care de cele mai multe ori nu ne place, dar asta nu e o solutie, nu o face mai frumoasa. Spun ca stiu pentru ca am fost acolo.

Va provoc sa cautati un motiv pentru care sa zambiti. Sunt convinsa ca exista lucruri minunate in viata voastra. Sunteti sanatosi? Aveti oameni frumosi in jur? Aveti oameni pe care ii iubiti si va raspund cu iubire? Aveti un animal care va aduce bucurie? Aveti lucruri pe care le faceti cu placere?
Daca raspunsul e DA la macar o intrebare atunci aveti motiv sa zambiti.

Sa aveti o zi minunata ca voi!