De multe ori oamenii cand se gandesc la desert il asociaza cu ceva nesanatos, extrem de dulce si care cu siguranta ingrasa. Putini stiu ca desert nu inseamna ceva exagerat de dulce si ca reprezinta de fapt un fel de mancare mai usor care se serveste la sfarsitul unei mese. El poate consta in fructe, prajituri sau alte gustari.

Majoritatea, fie din lipsa de timp sau inspiratie, la capitolul desert se limiteaza la inghetata, ciocolata sau prajituri. Ce faceti insa in perioada de post sau daca aveti intoleranta la lactoza?

Multi dintre prietenii mei si chiar colegele mele din redactie se feresc sa prepare deserturi acasa. Considera ca sunt greu de realizat, le ia prea mult timp sa le prepare si cumva trebuie sa fii un adevarat maestru bucatar ca sa-ti iasa un desert. Nimic mai neadevarat!

De aceea va propun sa realizam impreuna fursecuri de post cu fulgi de ovaz. Daca mie mi-au iesit, o sa va iasa si voua. Le puteti servi dupa masa sau intr-o zi incarcata sa le tineti in geanta pentru o gustare rapida!

Astept sa-mi spuneti cum vi s-au parut. 🙂

Cu drag,

A.

Mai multe retete puteti sa vedeti aici.