V-am spus ca mi-a placut la Stockholm? Foarte mult! Neasteptat de mult! Stockholm a facut parte multa vreme din categoria acelor orase care nu-mi inspirau foarte multe lucruri. In niciun caz nu credeam ca ar fi un loc urat, dar nici ceva iesit din comun, care trebuie vizitat inaintea altora precum Tokyo, Salzburg sau Sydney. Parea doar dragut, cum obisnuiesc sa spun eu lucrurilor care nu-mi inspira prea multe:-)

Am mers la Stockholm la invitatia companiei Oriflame, care a fost partener la Saptamana Modei de la Stockholm. Pe drum mi-am pierdut telefonul, bagajele s-au ratacit, vremea nu era foarte prietenoasa, deci aveam toate premisele sa nu ma incante acest oras, cel putin la inceput.

Ei bine, cu toate astea, cum am ajuns in aeroport m-a cuprins un sentiment foarte placut, o anumita caldura. Am intalnit numai oameni frumosi, extrem prietenosi si deschisi sa te ajute cu orice.

Ce m-a surprins cel mai tare este faptul ca lumea este foarte frumoasa, iar eu sunt foarte zgarcita cu acest aspect. Atat femeile cat si barbatii arata incredibil. Inalti, slabi, bine facuti, frumos imbracati, cu tinuta impecabila, toti vorbesc engleza si zambesc. Cred ca este de departe orasul cu cei mai frumosi oameni! Restaurantele, cafenelele si magazinele arata de parca sunt gata de pozat in Elle Deco. Peste tot e un design fantastic. Pana si cele mai mici locuri sunt aranjate impecabil. Sa nu va mai spun de baile din restaurante… Iar bucataria creativa este foarte gustoasa!

Nivelul de trai este extrem de ridicat si simti lucrul asta din momentul in care aterizezi si te uiti in jur. Soferul de taxi care ne-a condus la hotel a vazut ca sufeream de frig si ne-a spus ca ne intelege pentru ca si el tocmai se intorsese din Zanzibar si nu reusise sa se adapteze inca la temperaturile foarte scazute din Stockholm! Zanzibar!? Sunt curioasa sa aflu unde isi permit taximetristii nostri sa mearga in vacante…

Din pacate, nu am avut timp sa merg in centrul vechi, la Palat sau prin insule. Programul a fost foarte incarcat, dar stiu ca la vara Stockholm va fi primul oras pe care-l voi vizita. Nici prea multe poze nu am. Cu telefonul pierdut, doar am admirat si m-am bucurat de Stockholm!