andreea-raicu

Mi-a luat ceva timp sa inteleg ca cea mai importanta relatie din viata mea este relatia cu mine. Au trecut ani buni pana am ajuns sa ma cunosc, sa ma respect, sa ma iubesc asa cum sunt, sa ma accept.

Suntem obisnuiti sa ne canalizam toata energia pe tot ce se intampla in exteriorul nostru, fara sa ne indreptam atentia in interior, fara sa stim cine suntem, ce ne dorim sau ce simtim. Ne traim viata in functie de oamenii din jurul nostru si de evenimentele care au loc, fara sa fim constienti de noi, fara sa ne pese de relatia pe care o avem cu noi insine. Tocmai din acest motiv, cei mai multi dintre noi, trebuie sa invatam sa avem o relatie cu noi, sa ne cunoastem, sa ne acceptam, sa ne iubim.

Asa a luat nastere Jurnalul Traieste frumos. De ce un jurnal? Raspunsul este unul cat se poate de simplu: pentru ca un jurnal te ajuta sa reflectezi asupra ta, te invata sa fii mult mai atent la modul in care traiesti si sa devii constient de tot ceea ce nu stii despre tine. Scrisul in jurnal te ajuta sa te cunosti si sa aprofundezi relatia cu tine insuti. Jurnalul este un loc in care poti sa te vizitezi si te examinezi. Este locul in care iti permiti sa-ti pui intrebari despre tine, despre viata ta si despre ceea ce simti. Si raspunzand la aceste intrebari vei incepe sa vezi lucrurile mult mai clar.

Acest jurnal este locul tau unde poti sa notezi tot ceea ce simti, ce-ti trece prin minte, ce te face sa zambesti, ce te intristeaza. Nu conteaza cat de lipsite de importanta ti se par toate ideile pe care le notezi, important este sa fii sincer cu tine si cu ceea ce scrii.  E minunat sa stii ca te poti exprima intr-un loc in care nimeni nu te judeca, nu te ia la intrebari sau te ironizeaza.

Nu exista reguli, moduri bune sau gresite de a scrie in jurnal. Daca esti onest cu gandurile tale, acest jurnal se va transforma intr-o oglinda si astfel vei avea posibilitatea sa vezi toate partile din care esti alcatuit (pe unele le vei recunoaste, pe altele le vei descoperi acum). Astfel, vei invata sa apreciezi anumite calitati pe care le ai, vei invata sa-ti analizezi sufletul, sa te cunosti, sa te descoperi.

Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da este sa scrii in jurnal cat de des poti si sa fii onest!

Legenda jurnalului:

La inceputul jurnalului, am notat pentru tine o serie de intrebari la care sa raspunzi ori de cate ori simti nevoia sa fii sincer cu tine sau ori de cate ori nu stii ce sa scrii in jurnal. Atentie: nu sunt niste simple intrebari, alese la intamplare, ci sunt intrebari care te vor ajuta sa te descoperi si sa te cunosti cu adevarat. Nu exista raspunsuri corecte sau raspunsuri gresite.

In paginile acestui jurnal vei gasi si diverse exercitii de mindfulness. Sunt exercitii practice care te vor ajuta sa te linistesti, sa intelegi mai bine cum te simti, sa te descoperi. Este posibil ca unele exercitii sa ti se para foarte usoare, iar pe altele sa nu le intelegi. Poti sa sari peste ele daca vrei. Tu hotarasti! Este jurnalul tau si timpul tau! Insa, daca vrei cu adevarat sa te cunosti, iti recomand sa incerci sa le faci pe toate. Aceste exercitii sunt special concepute sa te ajute sa te cunosti mai bine.

Pagina “Iesi din zona de confort” este o pagina speciala care te va ajuta sa iesi din acele limite in care te-ai obisnuit sa traiesti. Fie ca alegi una din activitatile pe care le-am notat noi, fie ca notezi alte activitati pe care vrei sa le incerci, important este sa faci in fiecare saptamana/luna ceva nou, sa-ti depasesti limitele.

Pagina “Cateva lucruri despre mine” este pagina oglinda. Aici trebuie sa notezi toate acele lucruri care te definesc, tot ce consideri tu ca te reprezinta.

jurnalul-traieste-frumos

Pagina “Cum ma simt azi” este pagina unde poti sa notezi tot ce simti, tot ce-ti trece prin minte, ce te face fericit sau ce te nelinisteste. In josul paginii vei gasi sapte iconite pe care le poti bifa in functie de starea ta de spirit.

jurnalul-traieste-frumos

Unele pagini contin cate trei intrebari la care poti sa raspunzi zilnic. Daca vrei poti sa le ignori, nu e obligatoriu sa dai raspunsuri, secretul este sa vezi aceste intrebari ca pe niste elemente ajutatoare in procesul cunoasterii de sine.

Pagina “Resurse care iti dau energie”. In aceasta pagina ai sa gasesti mai multe elemente pe care trebuie sa le completezi cu acele activitati care te fac sa te simti bine. Asa vei constientiza care sunt lucrurile de care ai nevoie ori de cate ori nu te simti bine.

Pagina “Lista cu oamenii cu care te simti cel mai fericit”. Noteaza in aceasta pagina toate acele persoane care te bucura, care iti aduc zambetul pe buze, care te fac sa te simti cu adevarat fericit. Revino la aceasta pagina ori de cate ori trebuie sa-ti reamintesti sa fii recunoscator pentru oamenii dragi pe care ii ai in viata ta.

Pagina “Digital detox” este special conceputa pentru toti dependentii de gadgeturi, si stiu ca nu suntem putini 🙂

In Jurnalul Traieste frumos vei mai gasi si pagini speciale in care sa-ti notezi gandurile (pagina “Ce ganduri imi trec prin minte acum), pagini in care sa-ti notezi lucrurile sau obiceiurile la care vrei sa renunti sau pagini in care sa-ti treci dorintele (pagina “Borcanul cu dorinte”). Toate aceste exercitii te ajuta sa intelegi mai bine cine esti, ce gandesti, ce-ti doresti, de ce ai nevoie.

jurnalul-traieste-frumos

Imi doresc sa privesti acest jurnal ca pe o calatorie interioara, o calatorie pe care o faci tu cu tine, o calatorie menita sa exploreze ce se afla in tine, o calatorie care te va ajuta sa te descoperi, sa te accepti asa cum esti, sa te iubesti. Jurnalul Traieste frumos il poti comanda de AICI

Cu drag,

A