M-am indragostit de necunoscut

1
De Andreea Raicu
13 iun. 2016

Toata viata am vrut sa controlez lucrurile, sa stiu exact ce se va intampla, sa fiu sigura ca totul va iesi asa cum vreau eu. Da, stiu ca nu sunt cu nimic speciala. Celor mai multi oameni le e frica sa piarda controlul. Am inteles ca mintii noastre nu ii place sa mearga in locurile pe care nu le cunoaste, pe care nu le poate controla pentru ca nu le stie.

Toata viata am vrut sa stiu ce se va intampla. Daca nu mi-ar fi fost frica de ce as putea auzi, sunt sigura ca as fi mers si la ghicitoare. Dar cumva, oricat de mult imi doream sa aflu, teama de ce as fi putut sa descopar ma speria. Ciudat paradox!

Ma gandeam ca daca aflam ceva de bine, ma relaxam si asteptam sa se intample fara sa mai fac nimic. Slava Domnului ca instinctul mi-a spus cu mult timp in urma ca trebuie sa muncesc pentru lucrurile pe care le vreau. In acelasi timp eram speriata de eventualele previziuni neplacute care ar fi planat asupra mea mereu, asa ca am evitat metodele care puteau sa imi spuna viitorul.

Unul dintre lucrurile cu care am plecat din India a fost sa imbratisez necunoscutul, sa il accept si sa-l las sa intre in viata mea.

Mi-a luat mult sa inteleg si sa ma imprietenesc cu acest concept avand in vedere ca 35 de ani am incercat continuu sa controlez TOT: relatii, oameni, situatii, viitorul.

Insa in timp am inteles ca Dumnezeu are intotdeauna planuri mult mai bune pentru noi si daca noi ne tinem de ale noastre si nu lasam viata sa se intample ( a nu se intelege ca trebuie sa astepti pe canapea acasa pentru o minune ) doar pierdem timp si amanam zile, saptamani, luni sau chiar ani intamplarea lor.

De cate ori nu ati vrut sa se intample ceva si daca nu s-a intamplat, v-ati dat peste cap sa il faceti sa mearga chiar si atunci cand era clar ca nu va functiona niciodata? Eu una am facut-o de multe ori. Am fortat  lucrurile sa se intample, desi stiam undeva in adancul sufletului meu ca nu voi rezolva nimic, ceea ce se si intampla de multe ori.

“Necunoscutul” e atat de pretios pentru ca aduce cu el numai lucruri neasteptate.

Azi poti sa crezi ca ai cele mai multe probleme, iar maine sa se intample ceva care schimba totul.

Exista trei conditii insa:

-sa nu mai incerci sa controlezi totul si sa lasi lucrurile sa se intample. Sa le accepti si sa fii deschis la orice apare.

– sa iesi din zona de confort si sa faci lucruri pe care nu le-ai mai facut niciodata, daca vrei sa ti se intample ceva ce nu ti s-a mai intamplat niciodata.

– sa crezi ca e posibil.

Orice lucru este posibil! Pana si cele mai ascunse vise! Trebuie doar sa crezi!

“Daca visele tale nu te sperie inseamna ca nu sunt destul de MARI” – Ellen Johnson Sirleaf

Asa ca dati drumul la visare si deschideti poarta sa intre toate lucrurile pe care vi le doriti.