M-am intors acasa. Am ajuns in India

1
De Andreea Raicu
1 feb. 2016

M-am intors dupa trei ani in locul in care viata mea s-a schimbat. Total. Locul care a devenit un moment de rascruce, care mi-a separat viata intre “inainte” si “dupa” India.

Am revenit in locul in care am revarsat toate sentimentele de tristete, furie, frustrare pe care le-am tinut reprimate in mine mai mult de 30 de ani. Aici am dat voie demonilor mei sa iasa la suprafata.

In prima luna pe care am petrecut-o in India am facut cunostinta cu mine, cu cine sunt eu cu adevarat, am regasit omul din spatele mastilor si armurilor construite de-a lungul timpului. E locul in care am plans, am urlat sa descatusez furia care domnea in mine, am ras la bucuria intalnirii cu mine, am dansat, am meditat, am stat in izolare, am facut lucruri la care nici nu ma gandeam.

Reintoarcerea aici dupa trei ani mi-a umplut corpul si sufletul de bucurie. Am intrat pe poarta ashramului la patru dimineata. M-au intampinat cativa localnici si o luna imensa care lumina extrem de frumos locul. Nimic nu era schimbat, totul era la locul lui si parca bambusii imi vorbeau ca de fiecare data in linistea noptii urandu-mi “Bun venit!”.

Nu-mi venea sa cred ca m-am intors in India.

Era patru dimineata. La sapte trebuia sa fiu la curs. Am dormit doua ore, dar bucuria de a fi ajuns aici mi-a sters toata epuizarea care deja pusese stapanire pe mine.

Odata cu rasaritul soarelui, oamenii din ashram au inceput sa se trezeasca la viata. Zambetele necunscutilor care treceau pe langa mine imi aduceau si mai multa energie! In pauza am mers la micul dejun unde zambetul extrem de cald si frumos al unui obisnuit al locului m-a intampinat cu atata bucurie. Nu ne-am vazut trei ani, dar asta nu a insemnat nimic pentru ca aici timpul nu exista. Imbratisarea lui incredibil de calda m-a facut sa ma topesc. Linistea si frumusetea din interiorul lui mi-au relaxat tot trupul si mintea. Era ireala senzatia pe care mi-a dat-o.

In acelasi timp m-a facut sa inteleg nelinistea dinauntrul meu. Am mers impreuna pana la urmatoarea mea intalnire. Nu puteam sa-mi iau ochii de la zambetul lui minunat. Nu se schimbase deloc. Ne-am despartit, dar mi-a lasat liniste si blandetea lui.

Urmatoarea ora e venit cu alte surprize.

Aleile ashramului mi-au scos in cale oameni extrem de dragi, pe care i-am cunoscut aici sau prin alte calatorii pe care le-am facut in lume in cautarea linistii. Eram atat de fericita! Ma simteam ca si cum am revenit acasa dupa foarte mult timp. Atatia oameni cunoscuti, atatia oameni importanti din viata mea erau acolo.

Gandul mi-a fugit la Bela, cea care cu atata dragoste si pasiune m-a ajutat sa imi schimb viata. Primal Rebirth, unul dintre cursurile pe care le faciliteaza, este inceputul drumului meu catre mine. Stiam ca Bela este in India, dar mai stiam si ca urma sa inceapa Freedom Process, unul dintre cele mai puternice procese pe care le poti face vreodata, “life changing” cum spuneau toti cei care il facusera. Imi aduceam aminte ca pregatirea lui ii ocupa tot timpul si energia si nu aveam cum sa o vad, dar totusi speram.

Se pare ca gandurile mi-au fost auzite pentru ca urmatoarele minute mi-au scos-o chiar pe Bela in cale. Nu imi venea sa cred! Zambetul, caldura, dragostea, linistea din interiorul ei erau la fel. Ne-am imbratisat pret de cateva minute bune, (aici imbratisarea este forma de salut). Nu imi venea sa cred. Eram atat de fericita! Am stat de vorba, am ras, ne-am adus aminte de atatea lucruri incredibile si am stabilit ca vom face tot posibilul sa ne vedem si in Romania. Una dintre dorintele mele cele mai mari este sa aduc acest curs incredibil si in Romania.

Primal Rebirth, dupa parerea mea, ar trebui sa fie un curs pe care ar trebui sa il faca toata lumea. Te ajuta sa scapi de conditionarile copilariei, de toate ideile preconcepute despre cum ar trebui sa fim si ce ar trebui sa facem. Iti da curajul sa fii tu si sa iti traiesti viata in functie de dorintele tale si nu de ceea ce vor ceilalti.

Ne-am despartit si m-am indreptat spre camera mea zambind cu gura pana la urechi. Ma simteam plina de iubire, liniste, bucurie, sentimente pe care, din cauza agitatiei si ritmului nebunesc in care traim, nu reusim sa le gasim mereu. Aici le-am regasit si voi avea grija sa nu le mai ratacesc. Eram fericita ca am ajuns acasa.

Urmeaza o perioada de liniste. Regulile sunt foarte stricte aici si tocmai din cauza asta nici nu am pus poze. Cea din deschidere e din prima calatorie. Voi reveni cu mai multe detalii la finalul cursurilor.

Cu dragoste din India,

A.