Toti participantiila mindfulness

Conferinta “Mindfulness, echilibrul mintii” s-a terminat, oficial, dar eu am un sentiment incredibil: energia pe care am primit-o de la acesta conferinta nu s-a sfarsit!

Conferinta “Mindfulness, echilibrul mintii” s-a terminat, dar eu am un sentiment incredibil: energia pe care am primit-o de la acesta conferinta nu s-a sfarsit!

Toti participantiila mindfulness

Teoretic, pentru aceast eveniment nu ar fi trebuit sa am emotii! Nu numai ca seria de conferinte “Traieste frumos” a ajuns la a patra editie – asadar am exercitiul de a sta in fata participantelor –, dar toata cariera mea in televiziune se presupune ca m-a scapat de trac. Ei bine, de data asta, situatia a fost diferita! Primul (si cred ca cel mai important) motiv e faptul ca am vorbit doar eu! Nu am avut un invitat ca la editiile pe care le-am organizat pana acum.

Am vorbit unor oameni pe care nu i-am simtit straini, ci prieteni

E o conferinta pe care singura am gandit-o si mi-am incredintat rolul principal: acela de a vorbi deschis despre o tehnica – mindfulness – care mie mi-a schimbat viata. De fapt, despre viata mea pur si simplu. Nu, nu la televiziune – care imi e un loc comun si ma simt confortabil cu el – nu la un interviu cu un ziarist, ci deschis, uitandu-ma direct in ochii unor oameni pe care nu ii cunosc, dar care si-au dorit sa ma cunoasca.

Prezentare mindfulness
Le-am povestit intamplari foarte intime – despre oamenii pe care i-am intalnit, despre relatiile pe care le-am avut si bucuriile sau durerile pe care mi le-au adus, despre diferite momente din viata mea cand nu eram fericita, dar ma obisnuisem atat de tare cu acea stare incat nici macar nu ma mai straduiam sa o schimb – intamplari despre care nu stiau nici macar unii dintre prietenii mei aflati in sala. De mama nici nu mai spun! De ce am facut asta? Pentru ca mi-am dat seama ca acum sunt un om fericit pentru ca am invatat sa fiu prezenta, sa constientizez tot ceea ce traiesc – de la senzatii la situatii, mental, nu numai fizic – si m-ar implini foarte mult sa stiu ca ii pot ajuta si pe alti oameni sa-si schimbe viata.
Ca sa ajungem insa la aceasta stare de constienta e nevoie sa ne uitam intr-o oglinda. In care sa ne vedem sufletul, mintea exact asa cum sunt. Fara sa judecam, fara prejudecati, fara sa catalogam ceea ce vedem in termeni de alb si negru. E cel mai profund exercitiu de sinceritate.

Participanti la mindfulness
Cand am decis sa organizez aceasta conferinta mi-am luat un angajament: ca sa ii ajut pe oamenii care vor veni trebuie sa le dau un exemplu. Sa vada un model, sa afle despre el si apoi sa decida singuri daca mindfulness este o tehnica ce li se potriveste sau nu. Mi-am luat angajamentul de a ma descoperi in fata lor. In seara asta am aratat-o pe Andreea fara niciun fel de masti, fara niciun fel de temeri, fara cosmetizati in fata a peste 100 de oameni straini.
Incredibil e ca nu m-am simtit inconjurata de straini! Am primit o energie incredibila de la cei prezenti, ma uitam in ochii lor si vedeam niste oameni minunati, dornici sa traiasca o viata frumoasa.
Mindfulness – a fi prezent, a nu judeca, a nu te lasa coplesit de ganduri, a fi alert, a fi constient de ce vezi, de ce auzi, de ce simti, a trai in prezent. Nu in trecut, gandindu-ne cum am putea schimba deciziile pe care le-am luat deja si nici in viitor, planificand momente despre care nu avem nicio certitudine ca vor veni.

Andreea la mindfulness

Voce interioara, Osho, ego, acceptare, predujecati, victimizare, liniste, obsesii, insomnie, confuzie, anxietate, inconstient, memoria, constientizarea emotiilor, timp, corp, frustrari, plans, gol, discomfort, emotii, deconectare, stima de sine, stres, panica, nervozitate, dezvoltare, lamentare, realitate, deschidere, usurare, oboseala, concentrare, energie, generozitate, fericire, multumiri, prezent, atentie, observatie, respiratie, interior, suflet, minte, nevoi, placer, asteptari, perspectiva… despre toate am vorbit. Cum le-am trait eu, cum am ajuns sa ma cunosc, sa fiu echilibrata, sa ma bucur cu adevarat de viata, sa nu-mi fie teama.
A fost o seara absolut fantastica! Le multumesc tuturor celor prezenti – pentru atentia pe care mi-au acordat-o, pentru cuvintele bune, curiozitatile, lumina din ochi, interesul – si le multumesc prietenilor mei care au fost alaturi de mine!
Abia am terminat o conferinta si deja ma gandesc la urmatoarea! Pe 30 martie ne vedem din nou!
Cu drag,
A.