La urmatoarea editie a conferintelor Traieste Frumos va invit sa descoperiti conceputul de mindfulness, care mie mi-a schimbat viata.

La urmatoarea editie a conferintelor Traieste Frumos va invit sa descoperiti conceputul de mindfulness, care mie mi-a schimbat viata.

Andreea Raicu si conferinta minduflness

Nu o sa va intreb de cate ori ati fost furati de ganduri. De cate ori nu ati mai ajuns sa faceti un anunit gest pentru ca atat de mult ati intors pe toate partile consecintele lui incat v-ati lasat pagubasi.
Stiu exact cum e! Si eu am avut ani intregi in care acum, privind retrospectiv, am sentimentul ca traiam in capul meu…
Mii, sute de mii de ganduri ma “atacau” in permanenta si devenisem o prizoniera a lor. In loc sa trec la fapte, ma gandeam la ele, le analizam pana in cel mai mic amanunt si ajungeau sa se piarda pe drumul dintre plan si actiune.

O idee care nu ajunge o fapta e o idee nula

Pendulam intre teama de a nu-i rani pe cei din jurul meu cu dorintele si planurile mele si dilemele care nu-mi dadeau pace – pentru ca in interiorul meu simteam ca nu e bine sa ezit si nici sa fiu un mim al propiei vieti – asa ca intr-un final mi-am ascultat inima si mi-am scuturat de pe umerii sufletului toata povara proiectiilor.

A fi prezent e totul

Stiati ca s-a dovedit stiintific faptul ca mai mult de 90 la suta dintre scenariile pe care ni le imaginam nu devin niciodata realitate? Cred ca se intampla asta tocmai pentru ca noi suntem foarte putin ancorati in realitate.
Exact asa se traduce conceputul de mindfulness: a fi prezent, constient pe deplin de momentul pe care il traiesti, de ceea ce simti, de ceea ce se petrece cu adevarat, nu coplesit de ganduri!
Pe 19 martie, la Connect Hub, va avea loc o noua conferinta Traieste Frumos.
Nu, nu voi avea ca pana acum un invitat, ci eu voi fi invitata voastra! Va voi vorbi despre mindfulness si despre cum mi-a schimbat viata.
O sa va povestesc experientele prin care am trecut, cum m-am simtit cand am realizat ca traiam o viata care nu-mi apartinea, dar care se mulase perfect pe nevoile si dorintele unor oameni din jurul meu asa incat eu devenisem un martor, nu un actor in propriul destin, cat de greu mi-a fost cand am constientizat ca port o masca si, mai ales, cum am reusit sa scap din acest cerc vicios si sa ajung sa fiu un om liber, sincer, fericit!

Intre trecut si viitor

Conceptul de mindfulness mi-a schimbat viata. Nu va ganditi la ceva foarte complicat, nu va imaginati ca e nevoie sa stati intr-un colt, izolati de lume, rupti de tot ce ati trait pana acum. Nu are a face nici cu religia, nici cu filozofia, nu e vorba de o secta, de o moda sau de metafizica.
E vorba de controlul pe care il avem asupra propriei minti! Cum ne putem indentifica nevoile reale si cum putem sa delimitam asteptarile de dorinte…
Una e sa vrei ceva si alta e sa crezi ca e datoria altui om sa-ti aduca acel ceva! Pentru a avea o viata linistita, impacata, pentru a scapa de asaltul gandurilor e nevoie de o constientizare a realitatii pe care o traim.
De ce credeti ca sunt atat de multi oameni tristi, frustrati, furiosi, dezamagiti, agresivi? Pentru ca ei nu traiesc in prezent! Fie au ramas in trecut, isi amintesc mereu de ceva ce au trait mai demult si dupa care tanjesc mereu… sunt aceia care spun de zece ori pe zi “cand eram eu mai tanar…”, “mai tii minte cand eram eu acolo…”, “mereu ma gandesc cat de frumos era atunci…” Fie privesc doar spre viitor, il proiecteaza intr-un anumit mod – care de cele mai multe nu se implineste – si isi petrect timpul asteptandu-l sa treaca, de fapt. Ce a trecut e bun trecut la fel cum ce vine nu stie nimeni. Ca sa scapam de aceste ganduri ale trecutului si viitorului avem nevoie de mindfulness. De prezent. De a fi prezent.

Asadar, pe 19 martie, va astept la Connect Hub ca sa gasim impreuna solutii pentru dilemele, ezitarile si nelamuririle care ne fac viata dificila.

Biletele pot fi cumparate de aiciNumarul de locuri este limitat.