Andreea si Anda Avramescu

Dupa cea de-a treia conferinta din seria “Traieste Frumos!” am ramas cu senzatia foarte placuta ca putem foarte usor sa avem o viata sanatoasa!

Dupa cea de-a treia conferinta din seria “Traieste Frumos!” am ramas cu senzatia foarte placuta ca putem foarte usor sa avem o viata sanatoasa!

DSC_0223

Cand am demarat proiectul conferintelor “Traieste Frumos!” mi-am imaginat tot felul de scenarii despre cum ma voi simti: stiam ca voi avea emotii – pentru ca sunt o perfectionista si vreau ca totul sa fie desavarsit in toate proiectele in care ma implic – dar nu stiam exact care vor fi celelalte sentimente care ma vor incerca.

Sa avem o viata buna depinde in mare masura de noi insine

Ajunsa la cea de-a treia conferinta, cea de aseara, in care am discutat impreuna cu medicul nutritionist Anda Avramescu despre alimentatia pentru un stil de viata sanatos va spun sincer ca cel mai pregnant simt SPERANTA!
Cu fiecare intalnire cu participantele la conferinte capat din ce in ce mai multa incredere in viitor, simt ca vom avea o viata sanatoasa, mai buna tocmai pentru ca asta depinde in mare masura de noi.

Medicul Anda Avramescu

Un subiect cu greutate

Subiectul de aseara – alimentatia sanatoasa – este unul foarte delicat tocmai pentru ca este foarte complex: un stil de viata bun pentru corp si minte depinde de foarte multi factori. Pendulam intre dileme: ce sa mancam, cat de des sa facem sport, cate ore sa dormim, cum sa ne aparam de stres?

Raspunsul la aceste dileme trebuie sa vina din doua surse: de la propriul corp si de la un specialist. Doar asa putem sa aflam care sunt cu adevarat problemele noastre si cum le putem rezolva. Trebuie sa ne ascultam corpul si sa ascultam sfaturile unui om care a studiat domeniul care ne intereseaza, care are o pregatire riguroasa si poate oferi niste solutii argumentate.

Participantele la conferinta
Cu sanatatea nu e de joaca! Exact asta am vazut aseara: participantele la conferinta sunt niste femei constiente nu numai de importanta stilului alimentar, ci si de faptul noi insine suntem singurii responsabili de modul in care ne simtim si de modul in care aratam.
Si de aici vine si speranta mea intr-un viitor mai bun: m-am intalnit cu niste oameni carora le pasa de corpul lor, care, nu numai din ratiuni estetice, ci si medicale, vor sa afle cat mai multe informatii despre nutritie, am fost aseara inconjurata de persoane care vor sa aiba o viata lunga, buna, multumitoare si sunt dispuse sa si faca ceva pentru asta!

Matematica sanatatii

Doamna doctor Anda Avramescu a prezentat in detaliu ce inseamna o dieta sanatoasa: care e rolul si ponderea nutrientilor pe care trebuie sa-i luam din alimente, ce, cat, cand e bine sa mancam, cat de important e sa citim etichetele tuturor produselor ambalate pe care le cumparam, care sunt cele mai nocive asocieri alimentare si care sunt avantajele si dezavantajele celor mai cunoscute sisteme de nutritie.

Andreea in fata invitatelor

Stiti care e cantitatea maxima de zahar pe care ar trebui sa o contina un aliment pentru a putea fi considerat inofensiv pentru sanatate?

15 grame de zahar la 100 de grame de produs!
Daca va uitati pe eticheta unui pachet de biscuiti – fie ei si digestivi – si vedeti ca e depasit acest nivel, cel mai bine e sa alegeti altceva. Cu acest gen de informatie doamna doctor Avramescu a dovedit ca gesturi mici pot incet, incet sa ne schimbe viata!
Aud de foarte multe ori ca pentru a avea un stil de viata sanatos trebuie sa faci foarte multe sacrificii. De fapt, e nevoie de vointa si disciplina! Vointa de a cauta informatii relevante si disciplina de a le pune in practica. Exact asa cum fac invitatele mele de aseara.