Primul meu discurs TEDx – suflet dezbracat

1
De Andreea Raicu
21 sept. 2015

Acum cateva luni am primit invitatia celor care organizeaza TEDx Piatra Neamt sa tin un speech, invitatie pe care am acceptat-o cu foarte mare bucurie. Urmaresc de mult timp talk-urile de pe TED asa ca a fost deopotriva o onoare!

Aceste discursuri sunt o permanenta sursa de inspiratie! De aceea am acceptat cu foarte mare bucurie sa fiu unul dintre oamenii care pot inspira la randul lor alti oameni prin experientele lor de viata. In ultimul an, am tinut mai multe conferinte motivationale in care am impartasit oamenilor experientele mele, dar cumva de data asta a fost diferit. Fix 15 minute in care a trebuit sa livrez intr-un mod extrem de profesionist o poveste care sa inspire. Emotie, concizie, solutie.

Trecutul pe repede inainte

A fost un moment de sinceritate, un moment in care mi-am dezbracat sufletul cu totul in fata audientei de la Piatra Neamt, un moment in care am retrait zece ani dificili din viata mea.
De curand, discurul meu a fost postat pe canalul oficial TEDx.

M-a surprins ce au simtit colegele mele si cat de impresionate au fost cand au vazut pentru prima oara acest videoclip. Au fost extrem de impresionate chiar daca ele petrec foarte mult timp alaturi de mine, asadar ma cunosc si deja stiau in mare povestea mea si perioada dificila prin ce am trecut.

Marturisesc ca si eu am fost impresionata cand l-am vazut pentru prima oara si ma bucur sa pot sa il impart cu voi. Pentru mine a fost emotionant sa il vad pentru prima oara ca si cand as fi fost in sala, nu pe scena. Va recomand sa va rezervati 15 minute in care sa nu faceti altceva, doar sa ascultati, iar la final sa-mi spuneti ce ati simtit.

https://youtu.be/y5jaVDOsKKI

 

Despre povestea incercarilor prin care am trecut si a deciziilor pe care a trebuit sa le iau asa incat sa-mi gasesc echilibrul despre care am povestit la Piatra Neamt, o sa vorbesc si la conferinta “Traieste frumos” de joi! Mai sunt ceva bilete disponibile pe care le gasiti aici.

Va multumesc!