Imi place sa manac verde! Stiu ca suna ca si cand as manca o culoare, dar nu am ales intamplator cuvantul “verde”. Salata cu broccoli de astazi este ultra rapida!

Imi place sa manac verde! Stiu ca suna ca si cand as manca o culoare, dar nu am ales intamplator cuvantul “verde”. Iar astazi va propun o salata cu broccoli.

Verde inseamna energie, viata, forta, crestere. Da, vreau energie, vreau sa fiu plina de viata, sa am forta si sa cresc!

In plus, “mancarea verde” nu numai ca arata bine – e importanta si estetica faruriei, nu? – , dar e mancarea despre care m-am convins ca imi face cel mai bine. Acesta e un termen generic, nu va ganditi ca manac doar frunze de salata, sapanac, urzici sau praz… Cand spun “mancare verde” ma refer la cea de origine vegetala, pe care incerc sa o expun cat mai putin la prepararea termica. Cu cat mai naturala, cu atat mai bine! Da, uite, verde e sinonim, pentru mine, si cu natural!

Broccoli e foarte bogat in magneziu si vitamina C

Imi place sa gatesc repede. Timpul e foarte pretios pentru mine. Salata cu broccoli se face ultra rapid!

Si da, stiu ca sunt momente cand “a gati” inseamna “a te relaxa”, dar sunt si momente cand nu ma mai incape timpul, cand job-ul, responsabilitatile, prietenii, familia imi cer fiecare, pe buna dreptate, cate o bucatata (cat mai generoasa) din programul fiecarei zile si sunt nevoita sa imi fac un “desfasurator”cat mai strict asa incat sa impac pe toata lumea. Si mai ales pe mine!
Asa ca managementul timpului ma obliga la artificii. Nu, nu sar peste mesele zilnice. Dar le pot comprima! Intre a gati doua ore si a gati un sfert de ora cel mai des aleg a doua varianat. Astfel, am cautat tot felul de retete care sa nu-mi ia mult timp, dar care sa ma ajute sa obtin preparate sanatoase si gustoase. Cu salata de broccoli imbin cel mai bine utilul cu placutul! Si manac, si la propriu, si la figurat, verde!

Salata cu broccoli – ingrediete:

3 – 4 buchete de broccoli
o cana de quinoa
un avocado copt
o jumatate de cana de migdale crude
o lingura cu seminte de floarea soarelui
o lingura cu seminte de canepa
zeama de la o jumatate de lamaie
coliandru proaspat
ulei de masline
sare
piper

Pentru a realiza salata cu broccoli perfect, tineti cont de detalii! Fierbeti bucatile de broccoli. In paralel, fierbeti si quinoa – la o masura de quinoa, trei masuri de apa! Cand s-au fiert, le lasati la racit si in blender amestecati toate semintele. Tot ce trebuie sa mai faceti e sa amestecati toate ingredientele si sa le asezonati cu ulei de masline si sare.

Iar daca vreti sa invatati mai multe despre o dieta sanatoasa si un stil de alimentatie pe care eu l-am imbratisat, va astept pe 11 noiembrie la Conferita Traieste Frumos – Nutritie Constienta. Inscrierile se fac aici, iar locurile sunt, din pacate, limitate. 

Pofta buna!