Andreea Raicu in bucataria restaurantului Meze

Stiu ca n-o sa ma credeti, dar ador sa mananc . Imi place sa experimentez diferite gusturi si arome, sa descopar diferentele dintre diverse culturi prin felurile lor de mancare specifice.

Pur si simplu ador bucatariile din intreaga lume, fie ca este vorba de bucataria japoneza, tailandeza, turceasca, italieneasca, greceasca sau peruana si ma fascineaza cat de diferite pot deveni feluri obisnuite in amestecul cu diverse condimente.

Pentru ca nu pot pleca oricand, dar simt nevoia sa mananc tot felul de lucruri speciale, am vrut sa invat sa-mi gatesc acasa. Asa ca profit ori de cate ori am ocazia sa intru in bucatariile restaurantelor preferate pentru a invata sa gatesc de la bucatarii experimentati.
De data aceasta am intrat in bucataria de la Meze, unul dintre restaurantele mele preferate, cu specific grecesc. Aici am mancat cea mai buna salata de vinete si mi-am dorit foarte mult sa invat s-o prepar acasa ori de cate ori imi doresc. Cei de la Meze au fost extrem de deschisi si m-au invitat la ei pentru a le fura cateva secrete din bucatarie si a le impartasi cu voi.
Salata de vinete e una dintre my guilty pleasures pentru ca nu este preparata in mod traditional ASA CUM SUNTEM NOI OBISNUITI.

Andreea Raicu in bucataria de la Meze

Stiu ca de multe ori va este teama sa gatiti un anumit fel de mancare pentru ca nu o sa va iasa la fel ca unui bucatar experimentat. Acestea sunt insa doua preparate care se pot gati cu usurinta si acasa, totul este sa incercati si sa gatiti cu dragoste.

Andrea Raicu alaturi de bucatarul de la Meze

MELITZANOSALATA AGIORITIKI (salata de vinete)

Ingrediente:

1,5 kg vinete
20 g usturoi pisat
300 g ardei capia copt taiat fasii
4 gr sare
10 ml otet
50 ml ulei masline
Patrunjel

Se curata vinetele de coaja si se taie cuburi, dupa care se stropesc cu putin ulei de masline. Apoi se aseaza pe o tava unsa cu ulei de masline si se introduc in cuptorul incins la 200 grade timp de 30 minute. Dupa ce se coc, se lasa sa se raceasca pentru cateva minute. Dupa ce s-au racit se amesteca incet, pentru a nu se sfarama vinetele,  cu celelalte ingrediente si preparatul este gata pentru a fi servit. Simplu, nu?

Salata de vinete de la Meze

Un alt preparat pe care l-am gatit impreuna cu cei de la Meze este:

GARIDES SAGANAKI (creveti cu sos de rosii)

Ingrediente:
130 g creveti decorticati (cu cap)
350 g sos rosii
10 g usturoi pisat
20 g ceapa
5 g ardei iute
60 g branza feta
20 ml vin alb
25 ml ulei masline
Sare
15 g branza kefalotiri

Se pun in tigaia ceramica ceapa, usturoiul si ardeiul iute, iar dupa cateva minute se adauga crevetii, vinul alb si sosul de rosii. Se lasa la foc mic pana cand sosul se ingroasa putin, iar la final se adauga branza feta taiata cuburi. Pentru a savura cu adevarat spiritul grecesc, ei ne recomanda sa-i servim cu branza kefalotiri rasa.

Creveti cu sos de rosii

Sper ca v-am facut pofta si ca v-am deschis apetitul pentru gatit. Mi-as dori sa acceptati provocarea si sa-mi aratati cum va ies voua preparatele.

Spor la gatit!

A.