Pages: 1 2 3

Desi nu este inca sezonul vacantelor si al calatoriilor idilice, soarele asta bland, vantul primavaratic si atmosfera vivid de afara mi-au trezit pofta unei calatorii imaginare, spre trei destinatii pline de poezie, pe care as vrea sa le vizitez.

Pe meleaguri indepartate, se afla un mic orasel, desprins parca din epoca victoriana. Incremenit in timp, copt sub soarele Africii, Matijesfontein este, mai presus de toate, o lectie de istorie.

In 1884, inginerul feroviar de origine scotiana James Douglas Logan poposeste aici, cautand o clima potrivita pentru a-si vindeca problemele sale de sanatate. Decide sa puna bazele unui SPA modern in epoca victoriana.

Asa ia nastere Matijesfontain, acest oras cu case istorice superbe, atemporal, unde sunt pastrate si astazi statiile de benzina de la 1800, unde poti face un tur al orasului, in vechiul Old London Bus, ce isi aduna calatorii, ca in vechile timpuri, cu sunet de trompeta sau sa petreceti o noapte in celebrul Milner Hotel, un hotel cu o istorie veche, ce a functionat intai ca spital militar, in timpul razboiului, iar apoi ca post de veghe.

Tot aici, si-a petrecut ultimii ani din viata celebrul jucator englez de cricket, George Lohmann, fascinat de zona si de clima.

Printre atractiile pe care le propune orasul suspendat in timp se numara : muzeele victoriene, plimbarile prin stepa Karoo, drumetiile cu mountain bikes, vizita la Boer War British Army, o partida de tenis sau Petanque sau, pur si simplu, relaxarea pe marginea piscinei, in lentoarea unei dupa amiezi toride.

Puteti lua cina la Royal Lounge, un loc ce portretizeaza viata lui James Logan si a altor personalitati celebre ale erei victoriene, care au vizitat micul oras. Printre oaspetii de seama ai locului s-au numarat: Lord Randolph Churchill, Cecil John Rhodes, Rudyard Kipling si Olive Schreiner.

Pages: 1 2 3