cavitatie

Procesul de cavitatie – liposuctia virtuala – reprezinta in momentul actual una dintre cele mai eficiente metode de combatere a celulitei si a adipozitatii, cu rezultate echivalente liposuctiei chirurgicale.

Preocuparea pentru aspectul fizic nu lasa loc de exceptii cand vine vorba de celulit – toate vrem sa scapam de ea! De altfel, celulita afecteaza peste 80% din femei si reprezinta o reala problema.
Alimentatia incorecta, sedentarismul si problemele hormonale tot mai des intalnite in randul femeilor sunt factorii principali ai aparitiei acesteia. Exista, insa, si solutii pentru aceasta problema, iar CAVITATIA este una dintre ele.

Care sunt miturile cel mai des intalnite despre cavitatie?

Mitul nr.1 –  cavitatia este cel mai bun tratament pentru slabit

Gresit! Cavitatia este tratamentul prin care se poate elimina grasimea localizata in anumite zone ale corpului. Procesul stiintific de cavitatie presupune formarea unor bule in interiorul unui vid.
Acelasi efect se realizeaza in tesutul adipos, cu ajutorul undelor ultrasunete de joasa frecventa care produc bule cavitationale ce desfac membranele adipocitelor. Grasimile astfel eliberate sunt eliminate treptat din organism, prin sistemul circulator si cel limfatic. Vorbim deci despre “o slabire” in centimetri, nicidecum despre slabire in kilograme.

Mitul nr 2. – tratamentul de cavitatie se poate face si fara presodrenaj

Tratamentul de cavitatie este un tratament multifazic care cuprinde mai multe etape:

1. Impachetari corporale in tunel cu infrarosu. Rolul acestei proceduri este de a pregati tesutul adipos. Intr-o sedinta de cavitatie insotita de aceste impachetari se pot sparge pana la 4 milioane de celule adipoase, in caz contrar numarul de celule sparte va fi de doar 2 milioane, astfel diminuandu-se si rezultatele.

2. Cavitatie. Ultrasunetele actioneaza asupra celulelor prin efect termic, prin cavitatie si prin efect mecanic. Astfel, celulele de grasime se desfac si elibereaza trigliceridele, care sunt colectate de sistemele circulator si limfatic. Cele mai multe sunt eliminate prin rinichi, iar o alta parte formeaza lipoproteine in ficat.
Avantajele acestei metode sunt lipsa durerii, tratament non-invaziv, rezultate vizibile dupa prima sedinta, indepartarea permanenta a celulelor de grasime asupra carora a actionat, eficienta maxima in cazul acumularilor de grasime superficiala si este eficienta in tratarea celulitei.

3. Presodrenaj (drenaj limfatic mecanic). Este esential pentru drenarea materialului celular eliberat in urma ultrasunetelor cavitationale. In caz contrar, acesta se va depune in zonele adiacente.

Mitul nr 3. Nu este importanta ordinea procedurilor aplicate in tratamentul de cavitatie

Total gresit. Pentru rezultate optime, se incepe cu pregatirea tesutului, vor urma ultrasunetele cavitationale si intotdeauna, la final, va avea loc presodrenajul.

Mitul nr 4. – Sedinta de ultrasunete cavitationale poate dura mai mult de 30 de minute

In cazul in care tratamentul multifazic este facut corect, acesta nu trebuie sa dureze mai mult de 110 minute, dispuse astfel: 40 de minute impachetarile corporale in tunel, 30 de minute cavitatia, 40 de minute presodrenajul. Cele 30 de minute de cavitatie se vor concentra pe o singura zona de tratat.
Intr-o sedinta de tratament, intotdeauna se va lucra pe o singura zona! Vorbim despre unde ultrasunete de mare intensitate si de joasa frecventa, care solicita organismul. 30 de minute de cavitatie sunt suficiente pentru a atinge rezultatele mult dorite.

Mitul nr 5. – Alimentatia nu reprezinta un factor important in acest tratament.

Pe parcursul tratamentului de cavitatie se recomanda o alimentatie echilibrata, o hidratare corespunzatoare (aproximativ 2 litri de apa pe zi), se evita consumul de grasimi si prajeli. In caz contrar, consumul lor conduce la acumularea de toxine in organism.