adulter

Se intampla ca o femeie “libera” sa aiba o relatie cu un barbat casatorit. Si se pare ca des! Sau pur si simplu oamenii vin deschisi catre mine sa-mi povesteasca tocmai pentru ca nu avem o relatie personala si stiu ca nu ii judec. Sunt alegerile si lectiile fiecaruia dintre ei si sunt doar o persoana caruia ii pot spune povestea lor sincera si fara ascunzisuri.

Societatea actuala este, declarativ, una monogama, dar in dedesubturi se consuma povesti de iubire dincolo de conventional. Si sunt povesti autentice, incarcate de trairi, iubire, sentimente puternice, dezamagiri, sperante.

Daca alegeti la un moment dat sa intrati intr-o relatie cu un barbat casatorit, aveti totusi in vedere cateva reguli. Spun “alegeti”, pentru ca eu cred ca avem posibilitatea sa ne oprim dintr-un drum pe care il simtim tumultos, inainte ca lucrurile sa capete incarcatura si inainte de a fi prea tarziu…”asta este, m-am indragostit”.

Regula nr. 1:

In cele mai multe cazuri, barbatul casatorit nu isi va parasi sotia. Si nici nu are de ce sa o faca. Pana la urma, el este intr-o pozitie confortabila in care primeste tot ce isi doreste. Are securitatea si confortul caminului, are o sotie care se ocupa de casa si copii, are un statut. Contrar a ceea ce se vehiculeaza, barbatii au mai mult de castigat din a fi intr-o relatie si intr-o casnicie, caci acestea ii potenteaza.

In acelasi timp primeste trairea, pasiunea, fiorii povestii ascunse de ochii lumii. Are o multime de explicatii si motive pentru care cauta o relatie extraconjugala si multe vor sta in picioare, privite exlusiv din perspectiva lui. Poate va spune ca este nefericit, ca are o sotie cicalitoare, ca aceasta nu ii mai arata iubire si lista poate continua. Cu toate acestea, “nu va face pasul”, nu isi va parasi sotia si caminul.

Poate sa fie sincer si deschis de la bun inceput si sa-si puna intentiile clar pe masa, insa tu sa alegi sa speri ca lucrurile se vor schimba si ca va vedea cat de bine va este impreuna si ca te va alege intr-un final… poate fi o eroare. Daca in prima situatie mai sunt sanse ca lucrurile sa evolueze diferit, in acest al doilea caz, probabilitatea descreste considerabil.

Regula 2:

Vine un moment cand totul se spulbera, in care vei vedea lucrurile clar si in care franturile pe care le primesti de la el nu vor mai fi suficiente. Vei realiza ca anii au trecut si probabil iti vei dori o relatie sau o familie a ta, un “barbat doar pentru mine”.

Nu il cauta tot pe el in alt barbat. Era inteligent, puternic, avea farmec, arata bine, avea status ridicat, “ne dadeam libertate unul altuia, ne intelegeam foarte bine, petreceam clipe foarte frumoase, ma stimula”.

Suna perfect, cu exceptia unei singure problem: “era barbatul mai multor femei”. Nu se potriveste cu ce vrei tu acum: “Vreau unul tot ca el, insa doar pentru mine”. Ce este in neregula in aceasta ecuatie? Ca intr-un joc de lego, nu poti scoate o piesa si sa te astepti ca intreaga constructie sa fie identica cu prima.

El este perfect asa cum este, cu totul ce il defineste. A scoate din ecuatie “casatorit” va reface total calculele si va da cu virgula. A-l cauta tot pe el in urmatorul barbat tine de o proiectie, de o fantezie, nu de realitate. Daca vrei totusi sa joci acest joc, sa te indragostesti de un barbat casatorit si sa intri intr-o relatie cu el, nu te poate opri nimeni.

Insa fa-o cu cap:

– Lucrurile vor tine o perioada, de preferat cea pe care o decizi tu.

– Ia ce poti lua din aceasta relatie. Poate este timp de calitate, insa mai putin, caci atat ai tu disponibil.

– Ia stimulare si evolutie.

– Poti lua provocare si trairi.

Nu uita! Totul are un termen de expirare, inclusiv o asemenea relatie! Ar fi bine, “cand vine vremea” sa nu te prinda nepregatita, ranita, dezamagita si sa iti creeze un tipar de cautare si asteptari nerealiste pentru o urmatoare relatie.

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa ai ocazia sa citesti si mai multe articole utile!