avantajele de a iubi un barbat mai mare

Singur ca nu o sa-ti asumi cu usurinta o astfel de iubire. Sigur ca o sa-ti pui foarte multe intrebari, o sa-ti fie teama si sigur ca o sa negi pana in panzele albe. Apoi, cand panzele albe vor fi, de fapt, asternuturile albe, o sa te bucuri. Pentru prezent. Pentru ca stii ca viitor nu aveti!

Nu e nici cea mai usoara situatie – tu esti mica si neincrezatoare, el e mare si coplesitor – nici cea mai comuna – in majoritatea cuplurilor diferenta de varsta e mai mica de atat – dar poate fi una dintre cele mai importante experiente din viata ta! Pentru ca ai atat Bine si atat Rau de invatat din ea incat, atunci cand o sa mai cresti si o sa te uiti in urma, o sa multumesti!

Avantajele sunt multe. Un barbat cu 17 ani mai mare decat tine nu o sa te ia niciodata in serios. O sa iubeasca la tine lucruri pe care baietii de varsta ta nici nu le baga in seama – gingasia, rasul, glumele, naivitatile, mirarile in fata unor lucruri care pentru el sunt banale si pentru tine miraculoase, rotunjimea coapsei si spatele zvelt – o sa te faca sa te simti importanta, o sa te invete cum sa alegi intre bine si rau, o sa te invete sa trisezi, sa intorci situatiile in favoarea ta, o sa te invete sa surazi atunci cand iti vine sa plangi.

De la un barbat cu 17 ani mai mare decat tine o sa inveti ca timpul e o notiune relativa. Ca vinul baut la ora trei noaptea are un gust mai bun decat la trei ziua. Ca poti sa visezi foarte mult. Pentru ca o sa visezi sa fii cu el, desi stii ca nu o sa fii. Ca poti sa traiesti cateva zile ca si cand maine nu ar exista. Nu poti trai asa pe termen lung, dar pentru cateva zile vei putea si vor fi cele mai frumoase zile din viata ta. O sa inveti de la el sa inveti, sa vrei sa fii mai desteapta si mai curajoasa, o sa te faca sa iti doresti sa fii cea mai buna. Pentru el nu o sa fii cea mai buna pentru ca el o sa plece, dar, poate, o sa fii cea mai buna pentru tine!

De la un barbat mai mare decat tine o sa inveti ce inseamna neincrederea, furia si lipsa unui final. Te va face sa te simti neimportanta si incompleta. O sa cunosti regretul si nesomnul. O sa simti ce inseamna sa ti se rupa inima. Cu adevarat! O sa-ti fie frica sa te duci la spital, sa le spui ca ai inima bucati de teama certitudinii ca fix asa e, dar tu o sa simti fisurile, o sa te doara neraspunsurile, inlocuitoarele – pentru ca lui ii va placea cu tine, dar mereu va fi curios sa vada cum e si fara tine – ironiile, uitarile.

Nu o sa te tina de mana pe strada. Nu o sa danseze cu tine. Nu o sa conduca cu o mana pe volan si cu cealalta pe piciorul tau. Nu o sa fie langa tine sa te imbratiseze cand esti plouata, obosita si deznadajduita.

Va trebui sa te descurci singura cand el nu o sa fie singur. Intai o sa il iubesti. O sa il iubesti cat sa nu-l uiti niciodata. O sa il iubesti exact cat ti-ai dori sa te iubeasca si el pe tine. Apoi o sa il urasti. Ca nu vine, ca nu iti raspunde la telefon, ca a plecat, ca ti-a spus ca el nu e facut pentru asa ceva, ca nu e vina ta, ci a lui.
Cand o sa mai cresti, o sa il iubesti si pentru ca l-ai iubit si pentru ca l-ai urat. O sa il iubesti pentru ca te-a facut sa iubesti, sa afli ce e asta si cum te face sa te simti, pentru ca ti-a tarat sufletul prin noroi si tu ai fost nevoita sa il cureti apoi.

Ti-a dovedit ca se poate trai cu o inima rupta. Ca esti capabila de iertare, de toleranta, de tacere. Ti-a dovedit ca poti gasi lumina chiar si dupa ce ai fost in cel mai intunecat loc al sinelui. E cel mai mare castig!

Daca nu ai murit dupa ce ai iubit un barbat cu 17 ani mai mare decat tine inseamna ca ti-a ramas de la el numai bine! Cel mai probabil tu vei fi pentru el doar o alta amintire draguta. Dar el va fi pentru tine omul care te-a determinat sa lupti, sa iubesti, sa te arunci!

“I made you laugh, I made you cry
I made you open up your eyes, didn’t I?
I helped you open up your wings,
Your legs, and many other things, didn’t I?”

Foto: StockSnap