cand apare un tip nou si tu esti combinata

Chiar daca lucrurile sunt oficiale, toti prietenii stiu ca esti intr-o relatie si chiar si pe conturile retelelor de socializare apari impreuna cu iubitul tau, asta nu-i impiedica pe unii barbati sa-si incerce norocul. Insa felul in care reactionezi tu cand apare un tip nou in peisaj spune multe despre relatia ta actuala.

Retelele de socializare aduc noi obstacole in calea relatiilor de durata. Tentatiile nu mai sunt doar pe strada, greu de abordat, ci la un click distanta, intr-un spatiu mult mai prietenos, unde conversezi cu mult mai multa usurinta cu un tip nou si unde limitele sunt mai greu de stabilit.

Unde incepe un flirt online? Greu de spus. In unele cazuri la prima discutie in care se ating subiecte amoroase, in altele printr-un simplu schimb de like-uri la pozele de profil. Cat timp esti singura ai dreptul sa faci ce vrei in acest spatiu, dar cand esti intr-o relatie, granita dintre o discutie nevinovata si o conversatie care poate conduce la mai mult e extrem de fina.

Ce inseamna o conversatie nevinovata? Una pe care daca ar citi-o sa zicem iubitul tau nu l-ar deranja. Adica in care nu dezvalui intimitati, are loc un simplu schimb de pareri pe o tema punctuala si nu faci abuz de emoticoane, o conversatie in care nu exista invitatii la cafea si-n care nu promiti ca va veti auzi si maine, pentru ca asta e ca si o a doua intalnire.

Nimeni nu-ti poate garanta ca un tip nou si incitant pe Facebook e barbatul potrivit pentru tine

Insa cand o discutie izolata se transforma intr-o conversatie constanta cu un anumit barbat, atunci ar trebui sa-ti pui problema cat de fericita esti in relatia actuala. Sigur, la inceput, orice tip nou poate parea extrem de interesant, mai ales cand iti face complimente pe care nu le-ai mai auzit de mult timp de la cel cu care esti. Insa totul e sa poti sa discerni intre un flirt din care vrei doar sa-ti hranesti un pic orgoliul si un inceput virtual de relatie care-ti satisface partile neglijate de relatia oficiala.

Daca e vorba doar de un flirt atunci ar trebui sa clarifici foarte bine cum sta treaba cu cel cu care vorbesti ca sa nu-si imagineze ca e mai mult de atat. Nu e corect sa alimentezi ceva ce nu te intereseaza de fapt doar pentru ca-ti doresti mai multa atentie decat primesti. Insa daca te-ai “aprins”, daca te gandesti la el ca la un potential iubit, atunci ar fi bine sa analizezi daca-ti mai doresti sa fii in relatia din prezent si sa iei o decizie. Din pacate nimeni nu-ti poate garanta daca va fi mai bine sau mai rau cu un tip nou, insa daca simti nevoia sa vorbesti constant cu altcineva si eventual si sa iesi, atunci e clar ca oricum nu ti-e bine acolo unde esti in prezent.

Iti recomand sa te feresti sa joci dublu, chiar daca poate nu faci nimic concret cu tipul nou. Insa cum retelele de socializare faciliteaza crearea de noi relatii, ele fac mai usoara si depistarea inselatului. Si nimeni nu merita sa afle ca a fost tradat dand peste o conversatie sau o imagine compromitatoare.

Citeste si: “Flirt = inselat? Care sunt limitele unei relatii”!

Foto: iStockphoto