cele mai poluate zone din Bucuresti

Din cauza suprafetei foarte reduse a spatiilor verzi, a traficului tot mai intens, a inmultirii santierelor urbane si a proceselor de reciclare foarte reduse, Capitala este unul dintre cele mai poluate orase din Europa. Exista insa cateva cartiere mai “prietenoase” spre deosebire de cele mai poluate zone din Bucuresti, unde gradul emisiilor de poluanti atmosferici ating cote ingrijoratoare.

 Cele mai poluate zone din Bucuresti se afla in partea de sud a orasului, in timp ce la polul opus – si la propriu, si la figurat – se afla zona de nord. Potrivit datelor furnizate de Registrul European al Poluantilor Emisi si Transferati, cartierele Berceni, Ferentari, Rahova, Militari, Drumul Taberei, Ghencea si Piata Unirii sunt cele mai afectate de poluare. Raportul Registrului a luat in calcul traficul rutier, activitatea industriala, numarul de santiere, suprafetele cu spatii verzi, emisiile de monoxizi si dioxizi de azot, dioxid de sulf, dioxid de carbon si amoniac.

Pe harta de mai jos sunt redate – de la verde: cele mai putin poluate, la portocaliu: cele mai periculoase – zonele exacte:

cele mai poluate zone din Bucuresti

Unde sunt puncte de reciclare in cele mai poluate zone din Bucuresti

Cele mai verzi cartiere – care nu pot totusi sa compenseze cele mai poluate zone din Bucuresti – sunt in nordul si estul orasului: Primaverii, Aviatorilor, Floreasca, Dobobanti, Tei, Pantelimon si Colentina.

De asemenea, “oaze” cu aer curat sunt si cele din arealul marilor parcuri bucurestene – Carol, Herastrau, Tineretului.

Datele, certificate de Comisia Europeana in parteneriat cu Agentia Europeana de Mediu, au fost colectate pe parcursul mai multor luni si au luat in calcul toate sursele de poluare.

Din pacate, tot din studiile oficiale reiese faptul ca nu suntem numai supusi unui ridicat grad de poluare, dar suntem si codasi la capitolul reciclare!

Astfel, daca vrei sa traiesti intr-un oras mai curat poti incepe sa il protejezi si implicit sa te protejezi chiar de azi. Recicleaza! Atat de simplu e!

Incepe sa colectezi selective deseurile, sa nu mai arunci in aceeasi punga de gunoi si plasticele si metalele, sa nu mai abandonezi bateriile uzate sau electrocasnicele de care nu mai ai nevoie in locuri nespecifice. Poti duce toate deseurile de electrice si electrocasnice mici (DEEE) la punctele de reciclare! Intri pe site-ul www.undereciclam.ro, iti descarci aplicata Harta Bucurestiului si afli in timp real unde este cel mai apropiat punct ce colactare a acestor deseuri!

undereciclam