Dupa lunga vara fierbinte, in care putini dintre noi au avut timp sa ne mai gandeasca si la responsabilitatile pe care le impune calitatea de cetatean a fiecaruia, e timpul sa revenim cu picioarele pe pamant. La propriu! E vremea pentru curatenia de toamna!

Mai tii minte cum era in copilarie? Dupa vacanta, se “turau moarele” – incet, incet ne desprindeam de detasarea lunilor de vara si intram intr-o stare de alerta, deveneam mai constiinciosi, mai responsabili chiar.  Si daca atunci puteam, de ce nu am face-o si acum?

Obiectiv – curatenia de toamna. Beneficiar – Pamantul intreg si, implicit, fiecare dintre noi!

Cum – prin reciclare!

V-ati gandit vreodata cat de mult polueaza fiecare om in parte? Periculos de mult!

Trebuie sa devenim constienti de raul pe care il producem si sa compensam. Primul pas este cel mai mic, dar si cel care conteaza cel mai mult – reciclarea selectiva.

Nu mai aruncati peturile, cartoanele, metalul si plasticele in aceeasi punga pe care o lasati apoi nepasatori la ghena! Nu mai abandonati electrocasnicele mici, de care nu mai aveti nevoie, langa tomberoane sperand ca le va lua cineva intr-un final. Nu va mai bazati pe ceilalti, nu mai asteptati de la ei solutii si implicare.

undereciclam

Daca nu stiti cu ce sa incepeti, intrati pe site-ul www.undereciclam.ro Gasiti aici o aplicatie – Harta reciclarii – care va indica pas cu pas (si la propriu, si la figurat) unde gasiti punctele de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electrocasnice (DEEE) din Bucuresti.

Sunt foarte multe companii care s-au alaturat demersului asociatiei Environ (cea care a dezvoltat aceasta aplicatie): UPC, MOL, Flanco, Germanos sunt doar cateva dintre locurile unde puteti duce electrocasnicele de care nu mai aveti nevoie si ele vor fi reciclate in mod corespunzator. Pe bulevardele Ion Mihalache si Nicolae Titulescu, pe Calea Victoriei sau pe Splaiul Independentei gasiti astfel de “hotspot-uri” unde puteti sa duceti deseurile.

In functie de locul unde stati, descarcand aplicatia, veti afla unde se afla cel mai apropiat punct de reciclare. Fix atat de simplu e!

Incepeti curatenia de toamna – renuntati la toate lucrurile care nu va mai folosesc, reciclati-le, faceti o fapta buna pentru voi si natura.