casatorita si indragostita de alt barbat

Se intampla sa auzim rar acest lucru, desi, in realitate, se intampla destul de des. Putine femei isi recunosc relatia secreta, din cauza ca vor fi judecate, ca isi vor rani partenerii sau ca isi vor distruge casnicia inainte de a lua o decizie ferma in acest sens.

Cu siguranta, sunt multe femei casatorite – inclusiv mamele sau bunicile noastre – care ar avea povesti interesante de spus daca ati reusi sa deschideti acea “cutie secreta”. Nu vom vorbi despre motivele care duc in aceasta directie, daca e gresit sau nu si fata de cine, daca exista decizia sau alegerea potrivita.

Ne vom aseza insa fata in fata cu femeia care este intr-un asemenea impas, o vom privi in ochi si o vom ruga sa raspunda cu sinceritate, in primul rand pentru ea, urmatoarelor intrebari:

In momentul de fata esti fericita?

Este posibil ca femeia sa treaca printr-o etapa grea a vietii, sa fie intr-o perioada de criza. Si tot atat de bine, este posibil sa considere ca solutiile pentru dificultatile ei sunt in alta parte, ca a te indragosti si ca posibilitatea iluziorie ca poti lua viata de la capat alaturi de altcineva sa para o alternativa atragatoare si aparent mai usoara.
De cele mai multe ori, preferam sa speram sau sa asteptam solutii externe, din afara noastra, versus alternativa de a ne luptam cu proprii demoni, frici, cu propriile limite sau neputinte, cu propriile alegeri sau decizii in viata. Dar acest lucru echivaleaza cu a ne pozitiona ca victima in propria viata si a astepta salvatorul, calare pe calul alb. Esti sigura ca nu esti intr-un astfel de scenariu de basm?

Este prima oara cand ti se intampla acest lucru?

In cazul in care nu este prima data cand esti in situatia de a transfera iluziile, asteptarile, dorintele, sperantele catre un alt barbat, toate calculele duc inapoi la tine, caci tu esti singurul punct comun. Si atunci vorbim de un tipar de comportament sau de gestiune a dificultatilor, nemultumirilor sau nefericirilor. Da piept cu prezentul si cu realitatea pe care ti-ai construit-o.

Ce astepti de la o relatie? Dar, mai ales, cat de realiste sunt asteptarile tale?

Faptul ca te-ai indragostit si este limitata de o casatorie nu inseamna ca ar trebui sa te multumesti cu putin sau ca nu meriti, cum, de multe ori, oamenii tind sa dea contra-replica. Cat de mult astepti de la o relatie? Se indreapta toate nevoile si aspiratiile tale intr-o singura directie? Vrei sa primesti tot ce ai primit pana acum, dar si multe altele in plus?
Se spune ca in toate exista un echilibru, iar balanta relatiei este tinuta de doua talere, unul cu parti bune si altul cu parti mai putin bune. O noua relatie cu  talerul pozitiv care sa fie plin “ochi” nu este posibila pentru mult timp, este clar ca va intra intr-un dezechilibru.

Iti mai iubesti sotul?

Daca raspunsul tau este “da” sau “nu stiu”, este un semn ca nu trebuie sa depui armele. Investigheaza mai mult. Ce iti place la el, ce iti aduce bun in viata ta? Ce iti place la relatia voastra? Te vezi traind de acum inainte fara el, pentru totdeauna? Esti dispusa sa renunti la viata voastra si la tot ce ai construit impreuna? Du scenariul acesta pana la capat si vezi daca iti place cu adevarat ce gasesti acolo. Te vezi traind fara actualul partener? Cum mi-ar fi daca as renunta cu adevarat la tot ce exista acum?

Ce nu iti place in relatia actuala?

La acest capitol vei gasi cu usurinta raspunsuri. Dar o posibila intrebare ar fi daca el este macar constient de nemultumirile tale, daca i-ai dat ocazia sa poata face ceva. Poate vei constata ca si el poate pune degetul pe anumite lucruri care il nemultumesc in relatia voastra. Si daca da, ati incercat impreuna sa rezolvati nemultumirile?

Este recomandat ca inainte sa inchizi definitiv usa, sa te asiguri ca nu mai este nimic de facut pentru relatia voastra.

Pe cine afecteaza decizia ta si in ce fel?

Daca aveti copii, cu siguranta gandurile tale se vor indrepta si catre ei. Va fi nevoie de tine sa-i ajuti sa treaca prin acelasi proces de schimbare si reajustare pe care vei fi nevoita sa-l faci tu singura. Si eforturile tale vor fi duble.

Cat de departe ai merge cu noul barbat?

Sa revenim la cel care pare sursa fericirii, dar si a nefericirii, caci altfel nu ai sta in dilema cu bratele pline de nelinisti si intrebari. Esti sigura ca il iubesti cu adevarat? Merita cu adevarat?

Il vezi pe el asa cum este cu adevarat sau il idealizezi? Cu ce crezi ca vine “la pachet”, daca revenim la balanta cu cele doua talere? Ce speri sa-ti aduca bun in viata? Poti face si scenariul pozitiv, pana la capat, si sa vezi daca este cu adevarat asa de atractiv cum pare acum?

Esti sigura ca si el este in acelasi punct ca si tine?

Testeaza-i adevaratele intentii. Esti sigura ca ai din partea lui acelasi angajament, dorinta si traire? Esti sigura ca nu este un joc pentru el? Esti sigura ca nu ai vrut sa vezi doar ceea ce ti-a fost convenabil in comportamentul lui? Este un barbat care te doreste pentru ceea ce esti acum si ca si-ar asuma situatia exact asa cum este acum? Ti-ar fi realmente un sprijin si ti-ar fi alaturi, in eventualitatea in care l-ai alege?

FOTO: Guliver

aca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!