microbladingul

In mod normal, articolul meu ar fi inceput cu o poveste: cum am intalnit-o pe Luminita Ivanici, de ce mi-a placut mereu felul in care ea aduce un strop de sclipire pe chipul fiecarei persoane care ii trece pragul si cum de m-am decis sa incerc microbladingul. Dar…

… voi aborda intr-o alta ordine subiectul. Si asta pentru ca, mai mult ca oricand, am avut o mare bucurie la ultima mea vizita de la Make-up Cafe. Eram la a treia sedinta de mezoterapie, de care voi scrie in curand pe blog, cand Luminita m-a intrebat daca ma deranjeaza sa cunosc pe cineva. I-am spus ca nu, vadit mirata, si asa am vorbit cu o cititoare a site-ului Andreea Raicu. Venise acolo dupa ce a citit articolele scrise de mine, prilej cu care inima a inceput sa imi bata repede si m-am emotionat toata, si sa se convinga ca exista o sansa pentru sprancenele ei, care nu aveau forma dorita.

O experienta care m-a emotionat

Daca tot eram acolo, a vrut sa se convinga ca articolele mele de pe blog sunt facute chiar din experienta proprie si ca imaginile nu sunt prelucrate, astfel incat sa arate altceva decat realitatea, cu bune si cu rele. I-am aratat cum se prezinta sprancenele mele dupa microblading si am tinut sa ii spun, cum de altfel incerc sa o fac si in scris, ca microbladingul este o tehnica ce m-a ajutat sa am sprancenele la care visez de ani buni. Dar asta abia dupa ce am asteptat aproape un an ca ele sa isi atinga potentialul natural si am discutat cu Luminita despre ce presupune tehnica de machiaj semipermanent al sprancenelor.

De ce am ales microbladingul

E un sentiment foarte placut sa ii cunosti pe cei ce te citesc, sa vezi cata responsabilitate ai atunci cand recomanzi ceva, sa dai sfaturi in cunostinta de cauza! In ceea ce priveste microbladingul, dupa cum scriam intr-un articol precedent, am luat decizia dupa ce am analizat bine care sunt pasii si ce implica aceasta tehnica Phibrows. Practic, este vorba de trasarea unor fire foarte subtiri, identice ca si curbura, finete si culoare cu firul natural din spranceana.
Cu ajutorul unui dispozitiv, la capatul caruia se fixeaza o serie de microlame, se penetreaza stratul superficial al pielii, iar prin spatiile dintre ele se introduce pigment.

Mai intai, Luminita mi-a desenat cum isi propune ea sa arate sprancenele, mi-am dat acordul, urmand ca abia apoi sa traseze firele. Cum se simte? Hmmm, doare putin, ca si cum te-ar scrijeli cineva sau ca atunci cand te zgaraie ceva, insa e o senzatie suportabila, plus ca tine pentru cateva secunde. Zona mi s-a inrosit putin, dar aceste simptome s-au ameliorat treptat. Prima sedinta de microblading a durat mai putin de o ora, timp in care Luminita mi-a aratat cam ce fire traseaza si, mai ales, in ce zone.

Luminita Ivanici a studiat la Branko Babic International Microblading Academy, unde se pregatesc cei mai buni si mai bine platiti microblading artisti din lume

Am fost foarte multumita de rezultat

Partea cea mai amuzanta a fost cand Luminita mi-a intins pigmentul pe toata suprafata sprancenelor, chiar nu mai aveam nevoie de elemente de deghizare pentru Halloween:))). Dar dupa ce mi-a sters dunga neagra imensa, rezultatul a fost… WOW. Pentru prima data am vazut ce inseamna sa am sprancene arcuite si mult mai intense, fara sa folosesc machiaj. Dincolo de faptul ca aveam o fata mai luminoasa, nu stiu daca e neaparat o legatura, dar mie asa mi s-a parut!, si expresia mea s-a schimbat in bine. Mirobladingul va tine pana la 24 de luni si eu sunt tare bucuroasa ca am sprancenele mult mai aproape ca forma de tiparul potrivit fetei mele.

Dupa microblading

Ingrijirea de dupa procedura e foarte importanta

Mai multe informatii despre cum trebuie ingrijite sprancenele dupa microblading se gasesc pe site-ul Makeupcafe.ro, eu am urmat instructiunile ca la carte si abia astept sa vad cat pigment va retine pielea, dar si cat mai trebuie sa treaca pana la urmatoarea sedinta de microblading, in care Luminita va face retusul si va mai adauga fire unde este nevoie. Si daca tot am adus-o in discutie, iata ce spune Luminita in legatura cu decizia de a corecta forma sprancenelor mele: „Din punctul meu de vedere, Adela nu ar fi avut nevoie de microblading, pentru ca nu are defecte vizibile si sprancenele ei s-au recuperat in sedintele de corectie. Insa trebuie sa recunosc ca ea are sprancene prea drepte in mod natural si pleoapa usor cazuta, asa ca mi-am propus sa ridicam putin forma sprancenei utilizand microbladingul“.

Si continua: „Ce fac diferit fata de alte persoane care stiu sa traseze fire cu ajutorul acestei tehnici? Noutatea consta in faptul ca am rabdare multa daca trebuie, pana la recuperarea completa a plantatiei sprancenei, si abia apoi ajung sa fac microblading. Corectez prin trasare de fire 3D plantatia in forma pe care am stabilit-o de comun acord, uneori fiind nevoie de trasarea a doar cateva fire care sa umple un gol. Scopul final este sa obtin o spranceana cu aspect 100% natural, chiar daca persoana in cauza are de asteptat aproximativ un an“.

Daca ti-a placut articolul cu sprancene perfecte timp indelungat: de ce m-a cucerit microbladingul, citeste si: Mezoterapia pe intelesul tuturor: ce am invatat dupa prima sedinta.

Foto: Luminita Ivanici