de ce te doare sufletul cand faci sex

Cand mi-a spus colega mea Adela ca vrea sa scrie un articol despre durerea pe care o resimt unele femei in timp ce fac sex, m-am gandit instantaneu la suferintele sufletului, nu la cele ale corpului. Intotdeauna am crezut ca durerea fizica e mai usor de indurat decat cea sufleteasca. Probabil pentru ca le-am experimentat pe amandoua si am putut face o comparatie. Si probabil si pentru ca acum le-am si depasit pe amandoua.

Dar nu, Adela a scris – bazandu-se pe informatiile furnizate de un medic – despre durerea fizica. Eu nu o sa apelez la un specialist, dar o sa scriu despre durerea sufleteasca. Pentru ca sunt momente cand te doare atunci cand faci sex. Si nu corpul te doare. Ci gandul.

In general nu se vorbeste despre sex, desi in particular se face sex. Ipocrizia asta ma enerveaza teribil! Motivul principal fiind ca tacerea in iubire – in toate iubirile, fizice, psihice, afective, oricum ar fi ele – nu poate aduce nimic bun.

De aia te si doare sufletul cand faci sex. Pentru ca nu vorbesti! Te doare sufletul cand faci sex pentru ca stii ca nu esti singura care trece prin asternuturile alea – maine sau sambata viitoare o sa fie alta – dar nu ii spui “Nu mai vreau!” pentru ca e posibil sa pleci acasa. La tine, nu la el! Si nu vrei asta! Asa ca taci si faci.

Te doare sufletul cand faci sex cand te indoiesti ca esti in bratele potrivite. Cand te imbratiseaza ele pentru ca nu erau altele. Si vrei si tu sa te mangaie pe obraji si pe coapse alte maini decat ale tale. Asa ca te multumesti cu “Decat nimic, mai bine astea!”. Si te doare compromisul asta. Te doare cand faci dragoste cu un el nedorit pentru ca altceva nu ai ce face.

Te doare sufletul cand faci sex cu o amintire. Cand te-ai mai intors o data acolo de unde ai plecat cu inima franta. A fost bine pana nu a mai fost deloc. Si ai regretat, ai plans, l-ai demonizat, ai crezut ca te-ai curatat. Dar el s-a intors intr-o zi – ii recunosti zambetul care striga fara niciun cuvant “Vino! Imi place de mine cu tine!” – si a ramas si peste noapte. In amintirea vremurilor trecute, iti zici. Dar te doare. Cel mai tare.

Pentru ca inca iti era dor de el, pentru ca nu ai uitat nimic, pentru ca ai reusit sa constuiesti ceva peste dezastrul pe care ti-l lasase si, primindu-l inapoi, trebuie sa redeschizi santierul. Te face sa intelegi perfect ce simtea Sisif. Te doare cand faci sex atunci cand el a venit sa nu ramana, ci doar sa te faca sa te mai intrebi inca o data cum ar fi fost daca ar fi fost.

Te doare cand faci sex cu un barbat pe care il iubesti si care nu te iubeste. Punct.

Te doare sufletul cand faci sex prea tarziu. Cand ai asteptat atat de mult momentul asta incat mai tarziu a devenit prea tarziu. Cand voia el, nu voiai tu. Apoi rolurile s-au schimbat. Voiai tu si el nu mai putea. Cand intr-un final, v-ati sincronizat, nu ai mai inteles de ce ai mai facut-o… E ca atunci cand iti e foarte foame si sfarsesi prin a manca ceva ce nu-ti place. Da, iti potolesti foamea, corpul tau e satisfacut, dar sufletul nu.

Si totusi, cand nu te doare cand faci sex? Atunci cand o faci cu un barbat pe care il iubesti si care te iubeste! Cand simti ca nu exista niciun alt loc in care ai vrea sa fii. Cand nu iti e rusine. Cand nu te gandesti cum arati, cand nu te feresti, cand nu ii refuzi si nu iti refuzi nimic. Cand stii ca urmeaza si a doua oara, si a treia oara, cand nu trebuie sa te grabesti azi pentru ca dragostea voastra o sa dureze si maine. Cand dupa adormiti impreuna.

Nu te doare sufletul cand faci sex cu un barbat pentru care orgasmul tau e mai aducator de placere decat orgasmul lui. Cand e o placere pentru amandoi. Cand nu vrei sa stingi lumina. Cand nu iti e teama ca o sa ramai insarcinata. Ba chiar te bucura gandul asta. Cand nimic din ceea ce se intampla la birou nu te poate deranja prea tare pentru ca stii ca seara ajungi acasa langa el. Cand faci dragostea pe care o simti. Cand te uiti in ochii lui. Si atunci cand inchizi ochii tot ochii lui ii vezi. Cand intre gandul, vorba si fapta ta nu e nicio diferenta. Cand esti toata langa el. Si nu te doare nimic!

Foto: StockSnap

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii noastre de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!