A doua fila din jurnalul sprancenelor mele

Dupa prima sedinta de corectie a sprancenelor mele, cea mai mare provocare de care m-am lovit a fost sa nu ma pensez. Deloc. Timp de doua saptamani, pana cand am ajuns din nou la Make-up Cafe, am fost tentata deseori sa smulg macar cate un fir nevinovat, insa am rezistat tentatiei si sunt tare mandra de reusita. Dupa cum am promis, revin cu informatii ce cred ca trebuie mentionate in a doua fila din jurnalul sprancenelor mele.

Nu e deloc usor sa rezisti timp de doua saptamani fara sa te pensezi. Sau cel putin asa mi s-a parut mie, mai ales ca intre timp a trebuit sa particip la diverse evenimente. Insa Luminita Ivanici, designer sprancene, Phibrows Microblading Artist si estetician Make-up Cafe, cea care se ocupa de corectia sprancenelor mele, m-a pus sa promit ca voi respecta regula de a nu mai pune mana pe ispititoarea penseta.

A doua fila din jurnalul sprancenelor mele si ce am observat dupa doua saptamani de la prima sedinta de corectie

Nu am stiut pana acum cat de importante sunt produsele folosite pentru corectia sprancenelor, mereu am banuit ca cel care penseaza este de fapt actorul principal. Intr-adevar, Luminita este cea care a decis ce forma vor avea sprancenele si cum va decurge operatiunea de corectare a acestora, insa si instrumentele folosite de ea au fost de mare ajutor. Tehnica este esentiala, dar si tipul de penseta face diferenta. Altfel nu imi pot explica de ce firele de par mi-au crescut mai greu in zonele nedorite. Luminita mi-a spus ca o penseta de calitate smulge firele si nu le rupe, cum se intampla, din pacate, deseori in practica de zi cu zi. Tehnica de pensare este la fel de importanta, insa voi reveni cu mai multe detalii pe acest subiect in a treia fila din jurnalul sprancenelor mele. Asadar, pe scurt, credeam ca voi avea mai multe sprancene crescute si ca nu voi rezista tentatiei de a ma pensa, dar am rezistat.

S-a schimbat intervalul la care o sa merg la pensat

In al doilea rand, sprancenele, desi au crescut mult, au stat mai compacte decat de obicei, cand eram nevoita sa folosesc geluri pentru fixare in fiecare zi. Luminita mi-a zis ca, pe masura ce trece timpul, dupa ce va incerca sa atenueze ani de pensat in care am tuns abuziv din sprancene si am pensat prea mult, lucrurile se vor indrepta.

Tot in a doua fila din jurnalul sprancenelor mele nu trebuie sa uit un aspect foarte important. Luminita Ivanici mi-a spus ca ar trebui sa las trei saptamani (trei saptamani?! Asta da provocare!) intre sedintele de corectie a sprancenelor, intrucat firele cresc mai greu decat s-ar fi asteptat si, bineinteles, ca nu am voie sa ma ating de penseta.

De tinut minte!

Nu in ultimul rand, o sa incerc sa nu mai uit sa folosesc in fiecare seara ulei de ricin, care intareste firele de par, si un ser special recomandat de Luminita, care ajuta la regenerarea sprancenelor.

Daca ti-a placut articolul cu a doua fila din jurnalul sprancenelor mele: concluzii dupa primele doua saptamani, citeste si: 4 trucuri pentru sprancene perfecte de care ar trebui sa incepi sa tii cont!

Foto: Luminita Ivanici