care sunt sansele sa te impaci cu fostul iubit

O despartire nu e mereu o despartire si atat. Chiar daca trec multi ani anumite sentimente pot dainui si se pot reactiva la o simpla revedere. De curand, cineva a ajuns pe www.andreearaicu.ro cautand daca exista sanse sa te impaci cu fostul iubit dupa zece ani. Si am decis sa-i raspund cat mai amplu la aceasta curiozitate, in cadrul unui articol.

Pentru inceput as vrea sa mentionez ca desi sunt inconjurata de astfel de cazuri de despartiri si impacari la multi ani distanta in cazul meu nu s-a intamplat niciodata asta. Probabil sunt eu prea orgolioasa si nu am vrut niciodata sa reiau o relatie veche sau poate am fost extrem de incisiva la despartire si nimeni nu s-ar gandi la o continuare cu mine. Nici macar dupa zece ani.

Atunci cand te impaci cu fostul iubit nu faci neaparat un pas inapoi cum zic multi

Dar cunosc extrem de multe fete care au iubit, s-au despartit si pe urma s-au impacat si au continuat sa iubeasca aceeasi persoana. Sunt acele relatii in care punctul nu e punct, ci mai degraba un punct cu virgula, o pauza care nu duce la racirea sentimentelor, ci la maturizarea. Cred ca acesta este in special cazul relatiilor incepute la varste foarte fragede, cand poate nu esti dispus sa ai o legatura stabila sau dintr-un motiv sau altul drumurile voastre se despart.

Insa despartirea nu este un semn al incompatibilitatii dintre voi. E doar o problema de timing, si dupa zece ani, cand iesi la o masa mai mult din curiozitate cu vechea ta dragoste din liceu, te trezesti ca vrei sa te impaci cu fostul iubit. Si nu e nimic in neregula cu asta, ba din contra. Sunt multe avantaje pe care le are o astfel de relatie, reinnodata.

De ce e o decizie inteleapta sa te impaci cu fostul iubit

Persoana cu care esti nu-ti este complet straina. Fireste, s-a mai schimbat intre timp, si ai multe lucruri noi de descoperit la ea, dar nu este un teritoriu complet nou si infricosator. Asa ca-ti va fi mult mai usor sa te deschizi in fata lui, sa povestesti ce s-a intamplat in toti anii in care nu v-ati vazut.

Oamenii urasc nesiguranta si oamenii iubesc sa fie acceptati, iar atunci cand te impaci cu fostul iubit scapi de obicei de frica de a fi neinteleasa. El te intelege, tu-l intelegi si deja va stiti (cel putin intr-o oarecare masura). Plus ca daca si el vrea sa se impace inseamna ca si el cauta exact ceea ce cauti si tu: familiaritate si acceptare. Deci deja sunteti pe aceeasi lungime de unda.

Continuarea unei relatii cu un fost iubit poate decurge mai usor pentru ca ati avut un background comun si e posibil sa aveti si prieteni comuni. Backgroundul comun va ofera totodata si o multime de subiecte de discutie astfel incat sunt sanse mici sa va treziti ca nu aveti despre ce vorbi atunci cand iesiti in oras.

Asa ca data viitoare cand cantaresti decizia de a te impaca cu un fost iubit, incearca sa vezi daca aceasta decizie te va purta pe un drum bun pentru tine si va avea beneficii reale, pozitive. Nu face doar actiunea care are beneficii imaginare la care momentan doar visezi.

Citeste si: “Impacare cu fostul iubit. Cand nu e OK sa faci acest pas”!

Foto: iStockphoto