Iubitul te minte

Acum te intrebi cand a inceput totul si cum de ai fost atat de naiva. Ieri, insa, cu zambetul pe chip si-n suflet, credeai ca tot ce zboara se prinde in jocul sentimentelor nebune si ca cel drag tie este alesul, cel cu care o sa atingi finalul de basm, cu sunete si trambite traduse in fericire. Iubitul te minte si iti rade in fata? Nu-nchide ochii si da-ti o noua sansa la fericire!

Trezeste-te si nu visa vorbe nerostite si nici fapte care raman doar la nivel de dorinte! El, dragostea vietii tale, pentru care ti-ai pus gaj inima in loteria fericirii, te minte si iti rade in fata cu o cruzime desprinsa din tragediile vremurilor de demult.

Nu vreau sa-ti aduc intunericul in suflet, a avut iubitul tau grija de asta, cand te-a facut sa suferi si sa plangi pierduta in freamat de lipsa de speranta. Cate dintre noi n-am suspinat, captive in relatii fara viitor? De cate ori n-am vrut sa facem abstractie de adevar si ne-am chinuit, captate de o frenezie absurda, sa credem ca minciuna, nepasarea, raceala lui sunt, de fapt, abateri mici, neimportante, greseli impachetate in mii de scuze?

Zambetul acela tamp care ii insenina fata cand se intorcea de la intalnirea cu cealalta sau dupa ce statea ore in sir nemiscat in plasele internetului nu era pentru tine, ti-ai dat seama de mult de asta. Si totusi, ti-ai spus ca esti prea negativista, ca lasi gandurile negre sa iti afecteze relatia, ca nu stii sa te bucuri de jumatatea ta. Ai vrut sa speri, ai creionat scenarii cu voi doi strabatand lumea in lung si-n lat, celebrand dragostea in toata splendoarea ei.

Te-ai incapatanat sa ascunzi semnele unei relatii toxice si te-ai razboit in primul rand cu tine. Ai asteptat prea mult, iar acum el e cel care te minte pentru a nu stiu cata oara, cu ochii aceia senini, care altadata pareau fermecati de prezenta ta si trimiteau sclipiri luminate de dragoste. Iti spune ca are nevoie de timp, ca nu il mai iubesti la fel, ca simte ca nu mai poate sa respire. Ba chiar face glume si nu vrea sa-i faci o scena, doar sunteti adulti, nu-i asa?!

Privesti nedumerita cum iti rade in fata iubitul tau si pentru prima oara revolta da glas celor mai rele scenarii. Tasnesc din strafundurile fiintei tale frustrari ferecate in ani de relatie, care n-au fost rostite la vremea potrivita. Se manifesta zgomotos ego-ul ranit, care isi cere pretul noptilor in care ai cautat raspunsuri si solutii pentru pasiunea care nu mai ajungea in asternuturi.

Iubitul te minte si iti rade in fata? Nu mai inchide ochii, nu mai spera si nici nu incerca sa il implori, viata merge mai departe, oricat de cliseistic ar suna. E crudul adevar pe care n-ai vrut sa-l accepti atata amar de vreme, e incununarea momentelor de singuratate in doi si insemnul unei cruciade afective in care ai ramas fara arme.

Pe cat posibil, priveste partea buna, daca poti sa o numesti asa. Tu ai invatat o lectie importanta, aceea de a nu mai pune chiar totul pe tava intr-o relatie. Nu ai nevoie de un barbat ca sa te iubesti pe tine, crede-ma! El te va ajuta sa capeti mai multa incredere, dar nu va putea sa vindece rani pe care ti le-ai provocat singura de-a lungul timpului. Oare cat timp va trebui sa mai treaca sau cate cuvinte intelepte trebuie sa mai auzim pana sa invatam aceste lectii? Pentru ca, da, oricat de crud ar suna, fiecare relatie in care ai inchis ochii, in care te-ai lasat calcata in picioare si n-ai luat masuri, e o dovada ca nu te iubesti destul si ca te multumesti cu franturi de fericire.

Priveste-te in oglinda cu ochii sufletului si analizeaza de ce ai ajuns sa te simti fara speranta. Gaseste resursele care te imping spre o alta carare, un nou drum, o alta experienta care sa te implineasca si care sa nu-ti mai taie aripile la fiecare adiere de vant. Pentru ca meriti!

Te poate interesa si: Efectele infidelitatii: femeile inselate fac alegeri mai bune.

FOTO: Guliver