Perle de la evaluarea nationala 2017

Stiti zilele acelea cand totul pare negru in jur? Toti trecem prin astfel de momente si avem cateva retete care ne ajuta sa facem mai usor fata crizelor de orice natura. In aceasta perioada, eu am o placere vinovata pe care mi-o asum: imi place sa rememorez momentele in care am dat cele mai importante examene din viata, dar si sa citesc creatiile „nestemate“ ale noii generatii. Iata cateva perle de la evaluarea nationala 2017 pe care le-am selectat de curand!

Un autor renumit spunea ca cea mai problema a societatii contemporane este ca am devenit prea seriosi. Atat de seriosi, incat nu stim sa mai radem pornind de la lucruri mici din viata si, foarte trist, nu mai „gustam“ autocritica. Una constructiva, din care sa avem de invatat si care sa ne motiveze sa mergem mai departe in viata mai senini. Pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca un ochi imi rade, altul imi plange, cand realizez ca aceste perle de la evaluarea nationala 2017 reflecta bagajul informational al celor care au petrecut opt ani pe bancile scolii.

Tin minte ca la admiterea in liceu am fost atat de emotionata incat mi-am gresit propriul nume. Sa spui Baraotchi in loc de Baboschi necesita putina imaginatie, mai ales ca rimeaza cu Scaraotchi. Si imi tremura atat de tare mana incat pentru cateva minute am crezut ca o sa lesin. Am tras o gura mare de aer, m-am uitat in jur si mi-am dat seama ca nu avea ce rau sa mi se intample. Pana la urma, era o treapta, ca toate celelalte pe care a trebuit sa le las in urma.

Din fericire, am reusit sa ma adun la timp si, pana la final, sa ma concentrez sa scriu tot ce stiu. Cred ca emotiile reusesc sa doboare chiar si cel mai sarguincios elev, dar mai cred si ca este foarte important cum te-ai pregatit pentru un astfel de exeamen. Iar atunci cand prima jumatate de ora se duce, cunostintele pe care le-ai acumulat ies la iveala. Asta daca le ai, bineinteles! Pana sa vina cele de la Bac 2017, am adunat cateva perle de la evaluarea nationala 2017!

Perle de la evaluarea nationala 2017

Poezia apartine genului liric pentru ca nu tii minte nimic din ea.“

„Genul liric este atunci cand ploaia suna ca o lira.“

„Sinonimul cuvantului ”melodia” este ”maneaua”.“

„O figura de stil este chiar numele poetului, deoarece este barbat, dar are nume de femeie, e ca la Stanescu, asa ne zice profa la clasa.“

„Genul liric este facut de femei cu trasaturi frumoase, care vor sa arate ca au succes la barbati.“

„Genul liric este atunci cand autorul are, de fapt, in cap o melodie, dar nu stie exact notele si pana la urma scrie versuri.“

„Functia cratimei este de unire sau de despartire, in functie de cum se simte scriitorul atunci.“

„Sentimentele poetei sunt macabre, ea vrea sa se roage sa vina ploaia si apoi poate sa moara.“

Preferata mea: „Textul nonliterar nu are titlu, nici autor, creca a fost scris de vreo ziarista care se plictisea.“ :)))

„Dupa ce am aflat ca am pierdut meciul de fotbal, mi-am luat prietenii si am baut pana nu am mai putut.“

„As fi vrut sa particip si eu, dar eram plin de muci.“

„Cand a iesit primul, maratonistul a scos un sunet de bucurie, ca un guitat puternic.“

„”Acum” este verb de la cuvantul ”acuma”.“

„”Factorul” este verb copulativ.“

„Cand eram pe terenul de fotbal, o bunaciune fluiera si ma sustinea. Din acea zi, mi-am dat seama ca o iubesc.“

Daca ti-a placut articolul cu perle de la evaluarea nationala 2017, citeste si: Replici ridicole de agatat: topul celor auzite/citite de noi.

Foto: Guliver