Prima intalnire este de obicei cu fluturi in stomac si cu multe emotii. Pentru ca discutia sa nu stagneze transformand intalnirea intr-o suma de  momente jenante, iata cateva posibile subiecte de abordat la prima intalnire.

Primul sfat este despre ce NU sa vorbesti la prima intalnire: politica, religie, fostii iubiti. Pentru ca nu ii cunosti optiunile politice si opiniile despre religie, recomandat este sa te abtii sa abordezi subiecte pe aceaste teme.
Cat despre fostii iubiti, nici vorba sa deschizi discutia, pentru ca ar putea crede ca faci comparatii si asta l-ar putea leza.

Pentru ca in localul in care v-ati dat intalnire se aude un sound placut si relaxant, subiectul “muzica” este, de obicei, unul vast si lejer de abordat. Ai putea, in prima instanta, sa vorbesti despre muzica pe care o asculti tu, despre ultimul album lansat de trupa X sau Y, sa il intrebi ce preferinte muzicale are. Acest subiect ar putea deschide calea unui un bun pretext pentru o viitoare intalnire – sa te invite la un concert.

Daca unul dintre voi sau ambii sunteti firi sportive, o conversatie despre calorii arse,  alergatul in parc, despre sala, antrenori, exercitii aerobice etc. este bine-venita.

Spune-mi mai multe despre tine!

Momentele jenante intr-o conversatie intervin atunci cand pare ca totul a fost epuizat. Daca un asemenea moment deja se face simtit, poti debloca conversatia invitandu-l sa vorbeasca despre el pur si simplu: “Spune-mi mai multe despre tine!”. Poate ai in fata un timid incurabil – si atunci preia tu initiativa si vorbeste-i despre job-ul tau, despre mancarurile preferate, evident, invitandu-l si pe el sa isi exprime preferintele.

Poti vorbi despre alegerile tale vestimentare, fara insa a cadea in derizoriu si ridicol, dand o importanta foarte mare subiectului, pentru ca ai putea fi etichetata drept superficiala, in lipsa altor subiecte mai consistente.
In niciun caz nu ii vei vorbi despre oja de unghii, despre ondulatorul de par de ultima generatie pe care l-ai achizitionat sau despre sutienul push up a carui bretea se asorteaza cu  cureaua de la jeansi. Sunt lucruri care tin de o anumita intimitate si nu se dezvaluie “din prima”.

Evident, puteti discuta despre film, teatru, carti, calatorii. Sunt subiecte “eterne”, de bun-simt, care vin normal si firesc intr-o conversatie. Nu inveteaza nimeni roata, nici la prima, nici la urmatoarele intalniri. Arta conversatiei tine de inteligenta masurabila in IQ, dar mai ales de inteligenta emotionala, aceea careia ii corespunde EQ.

 Arta conversatiei include si acele semnale care se transmit reciproc, nu neaparat prin vorbe, ci prin gesturi, atitudine, parfum, felul de a-i strange mana sau a-l saruta pe obraz, in semn de salut, in primele clipe ale intalnirii.

Ele sunt mesaje catre fiinta noastra interioara si pot declansa furtuni emotionale, tornade, cataclisme care pot schimba ireversibil destinul unui om. Cu o imbratisare, un barbat poate inlantui pentru totdeauna o femeie, mai mult decat o poate face colierul  de la Prada pe care i-l va oferi cadou mai tarziu.

O prima intalnire este primul pas spre cunoastere. Este suma acelor gesturi nesemnificative in aparenta – trecutul mainii prin par, netezirea cutelor facute de rochie, cand te asezi, felul in care buzele ating ceasca de ceai, vibratia imperceptibila a vocii cand ii pronunti numele  – dar care construiesc imaginea mentala care corespunde modelului de femeie pe care el il cauta.
Ele sunt cele care declaseaza “chimia” si atractia inconstienta, si nu contul din banca, nu masina care se lafaie pe trotuar, nu costumul care sta pe el impecabil si care costa cateva mii de euro.

Prima intalnire este un test, pana la urma: atunci ii vei observa stanjeneala, dorinta, nerabdarea de a fi cu tine.  Urmeaza sa mergi la prima intalnire? Cunoaste-te pe tine, ca sa il poti “citi”, din prima, pe el. Succes!