cum functioneaza o relatie fara pasiune

Mult timp am crezut ca pasiunea e un „ingredient” care te uneste doar la inceput, dar care tinde sa distruga legatura pe parcurs. Si am mai crezut ca relatiile de durata sunt cele in care pasiunea n-a fost un „ingredient” principal, a existat o oaresce chimie, dar nu a fost nimic coplesitor.

Mi se parea ca aceasta chimie in exces dauneaza pentru ca ea e adesea si sursa geloziei si, implicit, a multor certuri in relatie. Ce-i drept nici nu aveam niste exemple elocvente, ci doar niste mici flirturi cu tentative de relatii incepute in liceu si-n facultate. Insa concluzia gresita pe care o trasesem din cauza lor m-a facut sa ma arunc intr-o relatie fara pasiune, in care aveam hobby-uri comune cu partenerul meu, dar de care nu ma simteam atrasa cu adevarat. Era o relatie chipurile matura, care n-a dat nastere niciodata la certuri, care parea perfecta din exterior, dar care nu ne implinea cu adevarat pe niciunul dintre noi.

Eram mai mult prieteni decat iubiti si de asta a durat si foarte mult sa punem punct. Eu nu simteam chimia pe care mi-ar fi placut s-o simt, el se simtea atras, insa eu il respingeam adesea si desi am fi avut toate datele sa fim fericiti impreuna lucrurile nu functionau. Nu existau certuri insa existau frustrari de ambele parti, care desi nu au fost niciodata rostite, ele se simteau ori de cate ori ramaneam doar noi doi.

Relatie fara pasiune: ce cauti dupa ea

Dupa aceasta relatie fara pasiune cu un exterior frumos si un interior cu probleme m-am decis ca e cazul sa fac o schimbare si sa fac o alegere „periculoasa”. Nu am mai mers pe variante safe care mi se pareau implicit plictisitoare si am cautat un tip pe stilul meu cu totul. Mi-am asumat faptul ca va fi mai greu, ca poate relatia va fi ceva mai tumultoasa, dar am preferat o complicatie pe gustul meu in loc de ceva simplu care nu ma atrage. Si cumva, printr-un noroc, am tras lozul castigator. Nu cred ca exista relatii perfecte, in sensul in care totul e numai lapte si miere, dar cred ca sunt mai bune cele in care te certi si rezolvi ceva, decat cele in care taci si te prefaci ca totul e bine.

O relatie complicata pentru altii poate fi simpla pentru tine

Si nu prea cred ca opusii se atrag, dar cred ca e bine ca anumite trasaturi sa fie complementare, de exemplu daca unul dintre parteneri e cu capul in nori, celalalt sa fie analitic si calculat sau daca unul e razgaiat, celuilalt trebuie sa-i placa sa fie mamos si grijuliu. Cred ca doar asa iti poti imparti echitabil sarcinile cu care vine o relatie si care nu sunt putine. Si cred ca persoanele care sunt extrem de diferite chiar daca se vor simti atrase la inceput de exotismul celuilalt vor fi coplesite la un moment dat de schimbarile pe care ar trebui sa le faca pentru a se sincroniza cu el. Stiu foarte bine ca orice relatie presupune compromisuri, dar daca ea e compusa doar dintr-un lung sir in care fie tu cedezi, fie el cedeaza, niciunul dintre voi nu va fi fericit.

Sfatul meu? Asculta-ti de fiecare data instinctul si nu te lasa dusa de valul cu „ti-ar trebui si tie un tip mai nu stiu cum”. Pentru ca retetele de succes ale altora nu sunt universal valabile.

Pasiunea in relatie nu dureaza insa o vesnicie, ea trebuie intretinuta in permanenta si tocmai despre acest aspect am scris intr-un articol!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: iStockphoto