Romanian Design Week 2017 reuneste 200 de lucrari semnate de 150 de designeri si studiouri de arhitectura sau creatie.

Romanian Design Week, aflat anul acesta la cea de-a cincea editie, este un eveniment anual ce promoveaza designul contemporan si este dedicat atat profesionistilor, cat si publicului larg. Romanian Design Week 2017 aduce cu siguranta ceva nou fata de editiile anterioare!

Prima editie a avut loc in 2013, iar proiectul a crescut usor si firesc de la an la an. Spatiul principal al expozitiei Romanian Design Week 2017, aflat in perimetrul Cartierului Creativ, pe Str. Grigore Cobalcescu nr.45, se intinde pe o suprafata de 4000 mp si poarta semnatura arhitectului Atilla Kim. Aceasta expozitie centrala gazduieste cele mai apreciate lucrari si proiecte de design romanesc din ultimul an, din domenii precum: arhitectura, urbanism, design de interior, design vestimentar, design de obiect, design hibrid, design grafic si ilustratie.

Pentru mine, Romanian Design Week a devenit unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului, pentru ca timp de o saptamana ma bucur de o Capitala vibranta, plina de energie si creativitate.

Romanian Design Week is on! Main stage #CartierulCreativ | In perioada 20-28 mai se vor desfasura o serie de evenimente dedicate designului romanesc. @romaniandesignweek #RomanianDesignWeek #2017 #mainevent #Bucharest #Cobalcescu45 #romanian #design #fashion #architecture #graphic #interiordesign #jewelry

A post shared by Site-ul Andreea Raicu (@andreearaicu.ro) on

Trebuie sa recunosc ca editia din acest an mi-a intrecut asteptarile. Evolutia acestui eveniment a fost una uimitoare si acum, la cea de-a cincea editie, pot spune ca: “Se poate si la noi!”. Industriile creative aveau nevoie de un astfel de demers. Sunt domenii competitive, concurenta este acerba si constructiva in acelasi timp, dar cu toate acestea este loc pentru toata lumea. De la an la an, proiectele ridica stacheta tot mai sus si asta este foarte important pentru ca avem posibilitatea sa urmarim o directie a designului romanesc, care se contureaza incet, dar sigur.

Printre proiectele mele preferate expuse in cadrul Romanian Design Week 2017 se numara: Casa Timis – realizata de Filofi si Trandafir Arhitectura, Vanfruct – semnat de Lama Arhitectura, Palatul Culturii din Blaj – realizat de Vlad Sebastian Rusu, Deconstructing by Lia Bira, oglinzile Brushed – create de Anca Fetcu si masa Clear Surface – ce poarta semnatura Izzi Design Box.

Romanian Design Week 2017 reuneste 200 de lucrari semnate de 150 de designeri si studiouri de arhitectura sau creatie. Pe langa expozitia centrala, mai au loc si alte evenimente conexe ce se desfasoara in Bucuresti, in perioada 20-28 mai. Pe site-ul The Institute poti sa gasesti mai multe informatii despre editia din acest an, cat si despre cele anterioare.

Daca esti o persoana creativa, pasionata de design, citeste si: Karim Rashid: kitsch vs. autentic.

Foto: PR/Instagram