Cele mai mari rase de pisici, pe alese. Toate pentru iubit

Cele mai multe pisici au trupul firav și suplu, dar sunt si specii care ajung sa cantareasca peste 12 kilograme. Am strans in acest articol informatii despre unele dintre cele mai mari rase de pisici, in caz ca-ti doresti un astfel de exemplar. Ne-au inspirat specialistii de la vetstreet.com.

Sunt multe, dar noi le-am ales pe cele mai frumoase dintre cele mai mari rase de pisici. Pe oricare o alegi, de exemplu atletica Maine Coone, toleranta Ragdoll sau sarmanta Siberiana cu haina ei de blana ca o opera de arta, o sa fii fericita stapana a unei feline impunatoare si afectuoasa, numai buna de rasfatat.

Ragdoll, supranumita „papusa de carpa“

Atentie! Este foarte posibil sa te doara mainile, daca o tii mult in brate. Si de obicei te convinge din priviri s-o mangai cat mai mult. Aceasta pisica ajunge sa cantareasca si zece kilograme, insa asta nu o impiedica sa-si doreasca sa stea minute in sir in brate sau in poala. Daca s-ar puate sa fie in preajma ta zi-lumina, pisica Ragdoll ar fi cea mai fericita.

Maine Coone, atletica si prietenoasa

Poate cantari intre patru si opt-noua kilograme si are un trup musculos. Desi are o alura atletica, pisica Maine Coone este prietenoasa si ii place sa stea in compania oamenilor, copiilor, dar si a altor pisici si caini. De fapt, e atat de maleabila, incat nu pare sa fie deranjata daca iesi la plimbare cu ea si o tii in lesa.

Cele mai mari rase de pisici: Pisica Norvegiana de padure

Poate fi confundata usor cu Maine Coone, pentru ca Norvegiana de padure este o pisica aproximativ la fel de mare, iar blanita ei este foarte bogata. Aceasta rasa provine din Norvegia, unde pisicile, in trecut, aveau abilitati excelente in prinderea rozatoarelor care stricau recoltele fermierilor.

British Shorthair, o pisica aristocrata

Aproape totul la aceasta felinea este rotund: capul, ochii, labutele si chiar varful cozii. Este o pisica solida, cu multa masa musculara, dar trupul impunator nu o impiedica sa aiba o fire linstita si la locul ei. Cand te merge si pe priveste, o face cu demnitate.

Bengaleza, verisoara indepartata a leopardului

Desi seamana cu o felina salbatica, aceasta pisica nu este chiar asa de impunatoare precum suratele lor independente. Dar, pentru o pisica domestica, bengaleza este destul de solida. Printul blanitei este superb si de aceea la concursurile de frumusețe bengaleza câștigă adesea premii importante. Este o pisica jucausa si gaseste mereu metode sa-ti atraga atentia, chiar daca asta inseamna sa-ti fure din lucruri.

Siberiana aka Pisica Nationala a Rusiei

Asa mai este cunoscuta pisica Siberiana, pe care o poti recunoaste dupa stratul dublu de blana, care o proteja in trecut de temperaturile scazute si de climatul capricios al Rusiei de Nord. Este o pisica frumoasa, cu farmec aparte, cu toate ca face parte din fline de talie mare, ajund sa cantareasca si douasprezece kilograme.

Vrei sa afli cateva mituri despe pisici care s-au dovedit a fi doar legende? Sigur o sa-ti starneasca interesul!

Foto: Guliver