durerea creste placerea sexuala

Durerea creste placerea sexuala? Cu atatea fetisuri sexuale este greu de dat o sentinta. Esti masochist sau esti sadic? Rostim aceste cuvinte uneori ironic, cand ne referim la oameni ce se auto-saboteaza sau ii saboteaza pe ceilalti. Dar care sunt definitiile lor? Le aflam azi impreuna de pe Love Panky.

Despre BDSM ai auzit poate in Fifty Shades of Gray. Este un acronim pentru tehncile de dominatie sexuala. Dar e adevarat ca durerea creste placerea sexuala?

Masochism vs. Sadism – durerea creste placerea sexuala?

Exista nuante intre un sadic si un masochist cand vine vorba de practici erotice. Desi sunt privite drept deviatii sau metode anormale de a gasi placerea erotica, pana la urma ce face fiecare in dormitor este treaba lui, nu? Dar mai bine, hai sa vedem diferentele:

 1. Ce este sadismul?

Un sadist este o persoana pentru care durerea creste placerea sexuala daca el e cel care provoaca aceasta durere. Sa zicem ca el se afla la capatul ce manuieste biciul de latex. 😉

 1. Ce este masochismul?

Durerea creste placerea sexuala si pentru un masochist. Masochistul este cel care primeste durerea. Deci sadicul si masochistul se potrivesc ca ying si yang.

 1. Nici unul dintre termeni nu se refera exclusiv la sex

Nu e necesar ca durerea si placerea sa fie sexuale. Desi sunt concepute pentru excitarea sexuala, actele in sine nu trebuie sa fie sexuale. Sexul poate fi disociat sau asociat cu durerea.

 1. Persoanele care le practica nu sunt “ciudate”

Se tot vehiculeaza ideea ca oamenii ce practica tehnici BDSM sunt ciudati si umbla imbracati in latex toata ziua. Nu e cazul! Poti fi om de afaceri, profesor, doctor si sa te poti bucura de tehnicile erotice ce implica durere.

 1. Barbatii sunt mai susceptibili de a fi masochisti

Ei bine, da! Durerea creste placerea sexuala mai mult in cazul barbatilor. Barbatii sunt mai degraba masochisti si pentru ca joaca rolul dominant, asertiv, in societate. Deci au nevoie de cineva care sa fie dominat, pe care sa il controleze, care sa faca ce li se spune in dormitor.

 1. Ce este relatia sado-masochista?

Franghii, lanturi, bici, palme – si multe alte instrumente de sporit excitatia sexuala prin durere – pot fi folosite in tehnicile de BDSM. Se stabileste un acord si se merge pana acolo unde se simt confortabil ambii parteneri. Sado-maso este o tehnica prin care durerea creste placerea sexuala, dar este bazata pe mult respect.

 1. Durerea creste placerea sexuala in masochism?

Dozele mari de durere pot excita foarte mult un masochist si un sadic care le provoaca. Masochistii pot cere sa fie bicuiti, arsi, socati cu electricitate, aproape asfixiati sau muscati.

 1. Sado-masochismul nu este o tulburare psihologica

Desi se vehiculeaza si ideea ca oamenii ce practiva BDSM ar fi devianti, tehnica prin care durerea creste placerea sexuala nu este o tulburare psihologica. Cercetarile recente arata ca BDSM este doar o preferinta sexuala si nu este legata de abuzuri sexuale anterioare sau afectari ale psihicului in urma traumelor.

 1. O persoana poate fi si sado si maso

Da! De obicei exista o preferinta clara, insa e posibil ca acelasi individ sa fie si sado, si maso.

 1. Durerea creste placerea sexuala? Da, pentru ca se elibereaza hormoni

Durerea elibereaza hormoni. Iar atunci cand cineva este excitat sexual, toleranta la durere creste datorita eliberarii de endorfine, ce actioneaza ca diminuatori ai durerii.

 1. Este o metoda sexuala mai veche decat crezi

Daca crezi sa BDSM este o tehnica sexuala noua, te inseli! Cam de pe la 1400 poate fi “trecut pe harta”. De atunci oamenii se angajau in biciuire, bataie si alte acte ce implica durere in timpul sexului.

 1. Jocurile sexuale cu roluri sunt prezente adesea in relatii

In timpul actelor sado-masochiste se pot implica fantezii cu roluri. Rapire, inchisoare, tratamentul sclavilor sunt printre preferatele celor ce practica tehnicile de dominatie sexuala. Intotdeauna exista incredere intre parteneri si un cuvant de siguranta.

 1. Sado-masochismul ar putea duce la modificarea mintii

Durerea creste placerea sexuala, dar poate duce la modificrea activitatii neuronale? Se pare ca da! Conform ultimelor studii, practicantii au relatii mai sigure si niveluri mai scauzte de anxietate. Aceste activitati schimba efectiv distributia fluxul sanguin in creier, iar conform studiului realizat de Ellen Lee la Universitatea Northern Illinois, nivelul de cortizol a fost crescut, participantii raportand ca s-au simtit mai putin stresati. E posibil ca aceasta deconectare sa indice modificari ale constiintei.

Citeste si: Dominatia sexuala si masochismul – nu incerca BDSM pana nu treci de aceste 4 lucruri

Foto: www.imdb.com