Filme frantuzesti pentru femei: iata ce pelicule trebuie sa vezi pana cand implinesti 30 de ani. Sunt filme de referinta, filme ce au pus cinematografia acestei tari pe harta.

Acestea sunt cele mai bune filme frantuzesti pentru femei, de la pelicule alb-negru la cele din era moderna, de la clasice, la actuale. Le-am gasit pe Harper’s Bazaar.

Top 10 filme frantuzesti pentru femei

Breathless

Nu putem discuta despre cele mai bune filme frantuzesti pentru femei daca nu mentionam numele regizorului Jean-Luc Godard. El este celebru pentru Miscarea New Wave in Franta. Acest film este debutul lui cinematografic si prezinta povestea unui barbat cautat pentru crima, care se ascunde in apartamentul iubitei sale.

Amélie

Cu siguranta un film senzational frantuzesc. Personajul Amélie Poulain isi doreste sa schimbe in bine lumea din jurul ei. Un film cu multe cadre chic.

Contempt

Contempt sau Le Mepris este unul dintre cele mai bune filme frantuzesti pentru femei. Ii apartine tot lui Godard si o are ca protagonista pe Brigitte Bardot.

Belle de Jour

O alta actrita legendara a Frantei joaca in Belle de Jour. Catherine Deneuve este o sotie pariziana care isi petrece dupa-amiezele lucrand intr-un bordel.

Jules and Jim

Unul dintre cele mai bune filme frantuzesti pentru femei. Si unul dintre cele mai iconice triunghiuri amoroase. Aceasta e povestea lui Jules si a lui Jim, care se indragostesc amandoi de Catherine, o femeie impulsiva. Intriga are loc inaintea Primului Razboi Mondial.

A woman is a woman

Filmul are ca subiect povestea unei striperite (Anna Karina, sotia in viata reala a regizorului Luc Godard) care doreste sa ramana insarcinata. Cand iubitul ei refuza sa devina tata si ii sugereaza un prieten, lucrurile se complica, intr-un mod amuzant.

The diving bell and the butterfly

Povestea unui barbat ce sufera de o tulburare psihica si care poate comunica doar clipind cu un ochi. O poveste fascinanta pe care trebuie s-o vezi pana cand implinesti 30 de ani.

The Artist

A fost filmat in 2011, insa aminteste de filmele anilor ’20. O poveste despre dragoste si celebritate. O poveste despre un star cu state vechi ce se indragosteste de o debutanta. The Artist este unul dintre acele filme frantuzesti pentru femei pe care sa le vezi neaparat!

Children of Paradise

De multi este considerat cel mai bun film frantuzesc din istorie. Filmul prezinta povestea unei femei cautate de patru barbati diferiti: un actor, un criminal, un conte si un mim. Un film romantic si teatral.

Blue is the warmest color

Cu siguranta unul dintre cele mai controversate filme, Blue is the warmest Color prezinta povestea de dragoste dintre o adolescenta si o studenta.

Citeste si: Importanta sanatatii mintale: 25 filme pe care trebuie sa le vezi

Foto si video: imdb.com/Youtube