10 carti despre viata traita cu pasiune.

Fa-ti in biblioteca cel putin un raft de carti despre viata traita cu pasiune! Nu trebuie sa fie discursuri motivationale neaparat! Fictiunea are povesti despre oameni pasionali de la care poti invata extrem de multe! Ce? Sa fii activa si sa accepti provocarile vietii cu inima deschisa!

In loc sa petreci ore in sir pe retelele de socializare visand la o viata frumoasa cum par sa aiba toti cunoscutii tai de pe Facebook si Instagram, mai bine deschizi din cand in cand cate o carte care sa te invete sa traiesti viata activ si pasional.

Cei de la Psychologytoday.com au facut o lista de carti despre viata traita cu pasiune. Am selectat, dintre ele, 10 carti pe care ar trebui sa le citesti ca sa primesti un nou imbold in viata.

10 carti despre viata traita cu pasiune

1 Zorba grecul, de Nikos Kazantzakis

Zorba e unul dintre cele mai fascinante personaje din literatura internationala. Pasionalul absolut, iubeste cu sete nestinsa viata si e decis sa o traiasca la extrem, cu exhuberanta si vesnica uimire. “Zorba grecul” e, de fapt, o poveste despre lupta fiecaruia dintre noi de a ne regasi sufletele si scopul in viata.

2 The Course of Love (Parcursul dragostei), de Alain de Botton

Una dinre cele mai bune carti despre viata pasionala este despre parcursul dragostei si pasiunii. E, de fapt, povestea unui cuplu care trece prin tot felul de suisuri si coborasuri atat de familiare fiecaruia dintre noi. Cartea este presarata cu comentariile autorului. Nu e numai un portret al felului in care incepe dragostea, ci si a felului in care continua.

3 Curajul de a fi vulnerabil, Brene Brown

Aceasta carte iti va deschide ochii in legatura cu puterea (nu slabiciunea!) vulnerabilitatii, care sta la baza curajului si care te invata sa traiesti viata cu pasiune. Trece-o pe lista cu carti despre viata traita cu pasiune, pentru ca Brown iti va arata ca “atunci cand ne abtinem de la a fi vulnerabili, ne indepartam de experiente care ar putea aduce un scop si un sens vietii noastre”.

4 “Life Is a Verb: 37 Days To Wake Up, Be Mindful, And Live Intentionally“ (Viata e un verb: 37 de zile ca sa te trezesti, sa fii constient si sa traiesti intentionat), Patti Digh

Cartea scrisa de Patti Digh nu este tradusa in romana, dar merita sa o treci pe lista de carti despre viata traita cu pasiune! Pentru ca e un ghid care te va ajuta sa traiesti tot mai constient si mai plina de pasiune. E o carte profunda, care te invata sa iti corectezi greselile si sa traiesti activ!

5 “The Word Desire” (Cuvantul dorinta), de Rikki Ducornet

O colectie de 12 povesti scurte despre pasiune si dorinta erotica, despre ce se intampla cand acestea sunt exprimate si ce se intampla cand sunt reprimate.

6 “Wild: An Elemental Journey” (Salbaticia: o calatorie elementara), Jay Griffiths

O parte manifest legat de mediu, o parte carte de calatorii, este una dintre acele carti despre viata pasionala care exploreaza conexiunile naturale dintre oameni si salbaticie. Si dintre ceea ce e salbatic in noi insine si ceea ce a fost domesticit.

7 “Lupul de stepa”, Herman Hesse

O carte despre cele doua naturi care se afla in noi: cea umana si cea animala. Si, in final, despre calatoria sufletului catre eliberare. Hesse scrie despre pretul pe care il platim, inevitabil, pentru ca suntem parte a civilizatiei, suprimandu-ne natura salbatica si ducandu-i dorul, traind o viata duala sau doua vieti paralele.

8 “Moartea lui Ivan Ilici”, Lev Tolstoi

O carte psihologica, de reflectie existentiala asupra vietii care nu este traita bine. Este povestea unui barbat care, pe patul de moarte, realizeaza ca nu a trait niciodata viata din plin. Nu este usor de citit, dar este o carte care va aprinde focul si in cel mai apasator suflet.

9 “Yes Man”, Danny Wallace

Cartea a inspirat filmul cu acelasi nume, in care a jucat Jim Carrey. E povestea unui barbat care spunea intotdeauna “nu”, dar care a fost obligat sa spuna “da” mereu, sa isi asume riscuri si sa actioneze. A spune “da” se afla la baza unei vieti traite cu pasiune, pentru ca acest cuvant simplu te forteaza sa ai initiative si sa incerci lucruri noi, sa participi la viata, nu sa stai in afara ei. “Oamenii lipsiti de pasiune sunt cei care spun intotdeauna “nu”, dar cei mai fericiti oameni sunt cei care inteleg ca lucrurile bune ti se intampla atunci cand le permiti sa ti se intample”, spune autorul cartii.

10 “Letters to a Young Poet” (Scrisori catre un tanar poet), Rainer Maria Rilke

Cartea este un argument puternic pentru a trai o viata autentica. Incepand de la prima scrisoare, in care Rilke ii spune tanarului poet (sau oricui aspira la orice): “Trebuie sa te intrebi urmatorul lucru: Trebuie sa obtii ceva? Daca raspunsul este afirmativ, atunci construieste-ti viata in acord cu aceasta nevoie. Intreaga ta viata – chiar si la cea mai umila si mai indiferenta ora – trebuie sa devina un semn si un martor al acestui impuls”.

FOTO: Guliver

Citeste si: Jurnalul Traieste frumos, o poveste care te va ajuta sa-ti schimbi viata.