Daca esti o persoana care obisnuieste sa alerge cu regularitate pentru a se mentine in forma, atunci stii cu siguranta ca o muzica buna ascultata in casti iti poate da aripi. Noi iti prezentam o selectie cu 10 melodii bune pentru alergat.

Conform unui studiu recent, muzica te poate ajuta sa alergi sau, dimpotriva, te poate face sa te simti ca stai pe loc. In cadrul cercetarii efectuate de catre specialisti de la Dalhousie University, Canada, participantilor li s-a cerut sa alerge cat de repede pot, timp de 20 de minute, in timp ce ascultau muzica lenta. Apoi, aceiasi participanti la studiu au fost rugati sa alerge pe muzica alerta si, in cele din urma, sa alerge fara niciun fel de muzica.

“Cand participantii la studiu au ascultat muzica alerta, au alergat mai repede, iar ritmul cardiac a fost mai accelerat”, sustine Derek Kimmerly, coordonatorul cercetarii. In plus, adauga el, alergatorii nu au simtit efortul la fel de mult ca atunci cand muzica a fost lenta sau a lipsit.

“Cantata cu peste 100 de biti pe minut (BPM), muzica te face sa te simti ca si cum ai avea superputeri”, spune si doctorul Carl Foster, profesor in cadrul laboratorului de cercetari al Universitatii Wisconsin.

O persoana obisnuita inainteaza cu o viteza de 90 de ori mai mare intr-un minut atunci cand alearga in comparatie cu situatiile in care merge de voie, spun autorii studiului. Creierul nostru receptioneaza sunetele si se comporta ca atare, incercand sa tina pasul cu ele. Asa ca, daca ascultam muzica la peste 100 de BPM, corpul nostru incearca sa tina pasul cu ea. De aceea sunt la mare cautare playlisturile care contin melodii bune pentru alergat. Noi iti prezentam cateva dintre cele mai la moda.

Melodii bune pentru alergat

Beyonce – Run the World (Girls)
Diplo, Sleepy Tom – Be Right There
Walk the Moon – Work This Body
Martin Garrix, Ushwer – Don’t Look Down
Galantis – Runaway ( U & I)
Calvin Harris, John Newman – Blame
Kaskade, Ilsey – Disarm You
Demi lovato – Confident
The PUssicat Dolls – When I Grow Up
OneRepublic – If I Lose Myself

Iti mai recomandam si o selectie muzicala care te va ajuta sa te relaxezi si sa adormi mai repede.

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante! 

Foto: Guliver