Unde se poate face plaja in octombrie. 

Chiar daca a venit toamna, nu uita ca exista locuri unde se poate face plaja in octombrie. Cele mai multe plaje insorite in perioada aceasta sunt indepartate, ca cele din Malaysia sau Sri Lanka. Dar si in Insulele Canare inca se mai poate sta la soare.

E aproape jumatatea toamnei si temperaturile au scazut mult. La noi nu se mai poate face plaja. Daca te intristeaza gandul ca mai e mult pana la urmatoarea baie in Marea Neagra, nu uita ca exista locuri – mai indepartate, e drept! – unde se poate face plaja in octombrie.

Insulele Creta si Corfu inca mai au vreme insorita, dar daca vrei sa poti sta ore intregi pe plaja, gandeste-te la destinatii mai indepartate si ia avionul!

Unde se poate face plaja in octombrie

1. Malaysia

In Malaysia de-abia se incheie varful de sezon. Dar, in octombrie, temperatura aerului va fi de aproximativ 32 de grade Celsius. Si apa marii ramane calda, chiar daca e posibil sa mai ploua. In luna octombrie vor fi aproximativ sapte ore de soare pe zi. Locurile cele mai cunoscute din Malaysia unde se poate face plaja in octombrie sunt pe insulele Penang sau Pangkor.

2. Sri Lanka

In Sri Lanka sunt aproximativ 27 de grade. In prima parte a lui octombrie e bine sa mergi pe coasta estica a insulei, care e ferita de vremea musonica. In afara de zilele de plaja – poti alege resorturile din Kalkudah sau Passekudah – mergi in safari in Parcul National Yala, unde poti vedea elefanti, leoparzi si bivoli de apa.

3. Egipt

Printre locurile unde se poate face plaja in octombrie se afla si Egiptul, unde e cald tot timpul anului. In octombrie sunt 27 de grade si e soare vreme de 11 ore pe zi! Mergi pe plajele din Sharm El Sheikh si stai la soare sau fa snorkeling.

4. Cuba

Potrivit Thomascook.com, in Cuba sunt, in octombrie, in jur de 25 de grade. E departe, dar va fi o experienta unica! Nu uita sa vizitezi Santiago de Cuba, unde muzica si dansul sunt la ordinea zilei, si mergi pe plajele din apropiere de Holguin. In Cuba gasesti hoteluri luxoase si poti bea rom adevarat!

5. Lanzarote, una dintre Insulele Canare

Daca vrei sa te bucuri de soare undeva mai aproape de casa, insula Lanzarote, din Spania, e o alegere la indemana. Pe plajele acestei insule sunt cam 23 de grade in octombrie. Playa De Los Pocillos e locul perfect in care sa iti incarci bateriile la soare!

FOTO: Guliver

Citeste si: 5 tari de vizitat toamna pentru a te bucura din plin de noul sezon.