orase mici din Europa pe care trebuie sa le vezi Colmar

Daca esti dispusa sa renunti la destinatiile clasice si la orasele mari in favoarea unor destinatii cochete, care si-au pastrat farmecul de demult, atunci te invit sa descoperi cateva dintre destinatiile propuse intr-un articol de pe tripstodiscover.com. Sunt o multime de orase mici din Europa pe care trebuie sa le vezi pentru ca sunt de-o frumusete inimaginabila.

5 orase mici din Europa pe care trebuie sa le vezi o data-n viata

Manarola, Italia

orase mici din Europa pe care trebuie sa le vezi Manarola

Este unul dintre faimoasele orase ale zonei Cinque Terre, umplut cu case in nuante vibrante, de culoarea curcubeului “sculptate” de-a lungul coastei mediteraneene. Acest oras de pescuit fermecator este renumit pentru vinul sau fabulos, mai ales Sciacchetra, dar si pentru picturile lui Antonio Discovolors, un artist care s-a indragostit de Manarola si a dedicat o mare parte din operele sale de mai tarziu regiunii. Nu exista nicio masina aici, nici semafoare, nici scartait de pneuri. Poti conduce spre Manarola, dar va trebui sa parchezi chiar in afara orasului si apoi sa iei un autobuz de transfer sau sa mergi pe jos pana-n oras.

Portree, Scotia

orase mici din Europa pe care trebuie sa le vezi Portree

Desi populatia sa este de sub 2500 de locuitori, Portree este cel mai mare oras de pe Insula Skye, un port plin de viata precum si un centru cultural prosper din Scotia. Portul este punctul principal al orasului, oferind o serie de pub-uri, restaurante cu fructe de mare si vederi spectaculoase peste golf. Este unul dintre cele mai bune locuri in care sa-ti iei cazare daca intentionezi sa explorezi aceasta regiune salbatica si pitoreasca, pentru ca esti aproape de toate atractiile interesante ale orasului.

Reine, Norvegia

orase mici din Europa pe care trebuie sa le vezi Reine

Reine este un sat micut de pescari de pe insula arctica Moskenesoya, cu o populatie de un pic peste 300 de locuitori. Cu toate acestea el a fost votata pe drept cel mai frumos sat din Norvegia. Pozitionat la nord de Cercul Arctic, in arhipelagul Lofoten, aceasta regiune are golfuri care stau la marginea muntilor si fiorduri falnice ce-ti taie rasuflarea. Multe dintre cabinele de pescari, au fost transformate in cabane confortabile, cu acces direct la Marea Norvegiei, de unde poti vedea si fermecatoarele lumini nordice.

Colmar, Franta

orase mici din Europa pe care trebuie sa le vezi Colmar

Acest oras micut dateaza din secolul al 9-lea si el a fost adesea numit “Mica Venetie” datorita cailor navigabile ce se amesteca cu strazile medievale. Acest sat alsacian bine conservat este, de asemenea, considerat capitala vinului din districtul sau. Colmar are influente atat germane, cat si franceze – in el vei gasi brutarii locale care vand kugelhopf si cornuri, in timp ce multe restaurante sunt specializate pe foie gras si varza murata. Diferite stiluri arhitecturale pot fi recunoscute in acest oras, de la neo-barocul francez la goticul german.

Bled, Slovenia

orase mici din Europa pe care trebuie sa le vezi Bled

Adapostit de munti magnifici, Bled a aparut in 1004 si a considerat atat de frumos de Sfantul Imparat Roman ca a fost daruit episcopului Brixen. Castelul din Bled se afla in centrul pitorescului lac Bled, cu apele sale glaciare albastre ce inconjoara mica insula si se invecineaza cu orasul de aproximativ 5.000 de locuitori. Bled este renumit ca fiind orasul cu cele mai frumoase resorturi de sanatate din regiune. Ce sa nu ratezi daca ajungi pe acolo? O drumetie la castelul medieval aflat pe un deal, care ofera o panoramica uimitoare.

Am mai scris si-n trecut despre orase mici din Europa pe care trebuie sa le vezi, dar de data aceea ne-am axat doar pe Italia!

Foto: iStockphoto

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!