Plante pe care sa le tii in baie

Plantele nu au numai un rol estetic, ci si unul sanatos. Acestea iti improspateaza aerul din casa si iti creeaza un mediu mult mai sanatos. Fiind foarte multa umiditate in baie, probabil ca nu ti se pare locul cel mai potrivit pentru a tine plante. Cu toate acestea, potrivit sheknows.com, exista un top cu sase plante pe care sa le tii in baie, realizat de NASA. 

Baia este locul in care se aduna cele mai multe bacterii din casa ta, iar din acest motiv este foarte important sa acorzi mai multa atentie acestui spatiu. Produsele cosmetice, produsele de curatat sau chiar si masina de spalat contin foarte multe produse periculoase pentru sanatate, un motiv suficient de bun sa te uiti peste aceasta lista cu sase plante pe care sa le tii in baie.

6 plante pe care sa le tii in baie

1. Crini de camera

Crinii de apartament absorb foarte multe chimicale din aer. Acestia sunt perfecti pentru a fi tinuti in baie pentru ca inlatura cu succes chimicale precum benzen, formaldehida sau tricloretilena. Partea cea mai buna este ca acestia sunt foarte usor de intretinut, pot fi udati doar de cateva ori pe saptamana si nu au nevoie sa stea in lumina soarelui. Asadar, crinii de camera sunt perfecti pentru orice baie, chiar daca au sau nu si o sursa de lumina.

2. Limba soacrei

Limba soacrei este o planta ideala pentru apartament, in special pentru baie. Este foarte usor de intretinut, se descurca in aproape orice fel de lumina, nu are nevoie de sol special si nu trebuie sa fie udata foarte des. Daca ai animale de casa, este bine sa le tii la distanta de aceasta planta. Este perfecta pentru mediul din baie si curata cu succes aerul din incapere.

3. Iedera englezeasca

Aceasta planta este usor de intretinut, se dezvolta foarte bine in spatii inguste si poate fi tinuta fara probleme in baie. Nu necesita multa lumina naturala si ajuta la absorbtia formaldehidei, o substanta foarte poluanta pentru aerul din interior. Fiind o planta toxica, trebuie tinuta departe de animale.

4. Palmier de apartament

Palmierul de apartament rezista foarte bine in medii umede, asa ca este perfect pentru a fi tinut in baie. Totusi, frunzele sale trebuie taiate periodic, altfel planta va creste destul de mult. Palmierul de apartament nu este toxic, poate fi tinut intr-o casa cu animale sau copii si ajuta foarte mult la absorbtia formaldehidei.

5. Crizanteme in ghiveci

Probabil ca aceste flori se numara printre preferatele multor femei, dar crizantemele sunt perfecte pentru a fi tinute in baie pentru ca ajuta la absorbtia formaldehidei si a altor substante toxice. Au nevoie de foarte putina lumina, asa ca este indicat sa pozitionezi ghiveciul langa fereastra. Nu sunt toxice, asa ca nu trebuie sa iti faci griji in cazul in care ai animale de companie.

6. Dracena

Dracena este una dintre cele mai raspandite plante de apartament. Invioreaza orice spatiu, purifica aerul din incapere si nu este toxica. Floarea se afla in topul NASA cu plante care purifica aerul incaperilor. Dracena identifica si anihileaza toate toxinele din aer. Are nevoie de umiditate, asa ca este perfecta pentru a fi tinuta in baie. Sterge-i periodic frunzele de praf. Este toxica pentru animale, asa ca este bine sa le tii la distanta.

Iata si 5 plante care sunt indispensabile din casa ta!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastrae de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver