Alan Rickman a murit

Marele actor britanic Alan Rickman, legenda a filmului si teatrului, s-a stins din viata la Londra, la varsta de 69 de ani, informeaza The Guardian. Moartea lui a fost confirmata astazi de catre rudele lui, care au spus ca actorul a fost “inconjurat de familie si de prieteni” in ultimele sale momente. 

Rickman suferea de cancer, dar pentru ca era o personalitate care tinea la propria intimitate, si-a pastrat secreta lupta cu aceasta boala.

Intre Die Hard si Jane Austen

Alan Rickman a avut o cariera bogata in Marea Britanie. A inceput sa joace in seriale britanice abia la varsta de 32 de ani. Succesul a aparut odata cu rolul raufacatorului Hans Gruber, din faimosul Die Hard, aparut in 1988. Rolul devenit legendar l-a primit la doua zile dupa ce a ajuns la Hollywood, la varsta de 41 de ani. A urmat un alt rol negativ: printul John din Robin Hood: Prince of Thieves, cu Kevin Costner.

Dar Rickman nu s-a lasat etichetat ca un “rau” la Hollywood. A fost si un erou romantic in productii precum “Truly Madly Deeply”, de Anthony Minghella, sau adaptarea dupa Jane Austen “Sense and Sensibility”. Mai mult, a dovedit un adevarat har pentru comedie si replici sarcastice, in filme precum Galaxy Quest sau The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

Alan Rickman si Harry Potter

Faima lui Alan Rickman a atins proportii colosale odata cu rolul lui Severus Snape din seria de miliarde Harry Potter. Acesta este rolul pentru care il vor iubi majoritatea fanilor. Snape, profesorul lui Harry Potter, il tortureaza pe acesta in primele filme. Pentru ca mai apoi, personajul sa dea dovada de profunzimi nebanuite, de vulnerabilitate si caldura. Totul imbracat intr-o haina de sarcasm si ironie.

Ultimul film in care va aparea Rickman este Alice Through the Looking Glass, continuarea lui ALice in Wonderland. Din pacate, fanii ii vor auzi doar vocea, pentru ca el da glas Omizii Albastre.

Alan Rickman a si regizat doua filme: The Winter Guest, aparut in 1997, si A Little Chaos, aparut anul trecut, in care joaca alaturi de Kate Winslet.

In viata personala, Rickman a fost mereu foarte linistit. El si sotia lui, Rima Horton, s-au cunoscut in adolescenta. Relatia lor a inceput in 1965, dar s-au casatorit abia acum trei ani, pentru ca nu simteau ca un certificat le va modifica in vreun fel relatia.

Vestea trista despre Alan Rickman vine in aceeasi saptamana cu cea despre David Bowie, care s-a stins din viata la aceeasi varsta, si tot in urma unei forme de cancer.

Foto: outnow.ch