Anul acesta incearca un altfel de brad de craciun.

Daca iti doresti un altfel de brad de Craciun, daca te-ai plictist de traditionalul brad verde natural sau ecologic, daca vrei sa incerci alte decoratiuni de sarbatoare, descopera in materialul de mai jos cateva alternative propuse de stilistii Elle Décor.

Cine a spus ca bradul de Craciun este simbolul sarbatorilor de iarna? Poti oricand alege sa impodobesti bradul de Craciun altfel. Si, mai ales, sa alegi un altfel de brad de Craciun, mai modern. Descopera ce versiuni iti vor aduce spiritul Craciunului intr-un mod deloc clasic.

As cozy and Christmas-y as they come. | #Regram: @zevyjoy

A post shared by ELLE DECOR (@elledecor) on

1. Un altfel de brad de Craciun din obiecte verzi, asezate in forma de brad

Aduna cutiile, decoratiunile, cestile, pantofii, gentile, in fine, orice obiect verde ai in casa si creeaza un “brad” in biblioteca. Adica asaza-le pe toate in forma de brad si nu uita sa pui o steluta in varf.

2. “Creioneaza” conturul unui brad din instalatii luminoase

Ai nevoie de cateva cuie si eventual de o placa de lemn, pe care sa “desenezi” un brad. Dupa ce bati cuiele in forma de brad, asaza instalatii luminoase in diagonala, de la un cui la altul, pentru a realiza un altfel de brad de Craciun.

3. Printeaza fotografiile de peste an si realizeaza un brad din ele

Poate fi un brad full size sau unul mai mic, pentru a decora masa de Craciun. Oricum, va fi ocazia excelenta de a vorbi despre cele mai frumoase amintiri ale anului trecut.

4. Ce zici de un poster sau un tablou cu un pom pe care sa prinzi tu globurile?

Ai nevoie de un poster, un tablou sau chiar un tapet cu un copac. Pe acest fundal, prinde globuri si vei realiza un altfel de brad de Craciun.

5. Simbolizeaza Craciunul cu crengute lipite pe perete

Pentru spatii mici sau pentru iubitorii minimalismului si simbolismului, ia doar niste crengi de dimensiuni diferite. Lipeste-le pe orizontala, de la cea mai mica creanga in varf pana la cea mai mare, lasand spatii intre “dungi”. Vei obtine un altfel de brad de Craciun, care nu ocupa loc!

Brad realizat din crengi

6. Un brad in… oglinda

Daca ai o oglinda mare, de podea, asaza cutii si carti verzi descrescator ca dimensiune de la baza catre varf. Vei avea jumatate de brad si inca o jumatate din oglindirea sa. Amuzant si functional.

7. Vrei un altfel de brad de Craciun? Incearca unul din carton colorat!

Aceasta varianta de brad poate fi perfecta pentru copii. Vei crea spatiul ideal pentru a agata ornamentele favorite.

8. Bradul poate fi vitrina in care iti asezi cadourile si nu numai

Poti realiza un altfel de brad de Craciun din bucati de lemn decupate in forma de brad, asa cum vezi in vitrine. Aici poti aseza cadouri, carti sau alte decoratiuni.

Brad realizat din polite

9. Lipeste hartie creponata colorata pe perete si va rezulta un brad amuzant

Pentru apartamente mici, nu sacrifica spatiul si nici ideea de decoratiuni de sarbatoare. Ai nevoie de un perete pe care sa lipesti un brad creat din hartie creponata.

10. Tot pentru un decor minimalist, poti incerca un brad din lemn

Minimalismul la el acasa: un brad realizat din lemn. Mai exact, ai nevoie de un triunghi pe care sa prinzi globuri si decoratiuni. Bradul-rama de lemn e simplu si de efect!

11. Poti realiza un brad din globuri prinse pe fire de guta, din tavan

Te vei juca de-a sculptura si de-a instalatiile. Vei prinde guta din tavan in podea. Ai grija sa realizezi forma unui brad. Prinde globuri de guta si gata!Instalatie sub forma de brad realizata din globuri.

12. Fara mizerie, fara batai de cap? Eventual ai si pisica? Agata o tapiserie cu brad impodobit

Sau poate un tapet ori un poster mare, poate chiar o perdea cu brad impodobit. O varianta interesanta daca vrei sa impodobesti bradul de Craciun ca o recuzita de teatru. Extra pont: se strange foarte repede!

13. Cumpara o tabla de scris si deseneaza pe ea un brad. Apoi prinde o instalatie luminoasa in “brad”

Din nou, o varianta ludica pentru copiii de toate varstele. Deseneaza un brad cu creta alba pe tabla de scris. Apoi poti lipi o instalatie luminoasa in diagonala, de sus in jos, sau poti prinde diverse alte decoratiuni.Alege un brad desenat cu creta.

14. Poti sa impodobesti bradul de Craciun direct pe perete, cu un colaj creativ

Conuri de brad, crengute, crengute de vasc, scoarta, crengute sucate, fructe uscate. Lipeste-le pe toate intr-un colaj interesant in forma de brad, pe un fundal in contrast.

Colaj sub forma de brad

15. Poti sa alegi un brad din carton!

Poti sa iti decupezi singura un altfel de brad de Craciun din carton, colorat in ce nuante preferi tu. Asaza decoratiunile alese si o stea in varf si vei avea o varianta creativa. Daca iti plac decoratiunile de inspiratie scandinava, il poti lasa simplu, fara alte detalii.

16. Un brad extravagant cu margele

Tot in spatiile mici, poti alege ghirlande de beteala, siraguri de margele sau sarme colorate. Le poti lipi sau prinde pe toate de perete.

17. Poti oricand impodobi florile sau arbustii din casa in locul bradului traditional

Daca nu vrei sa impodobesti bradul de Craciun, atunci asaza-ti selectia de decoratiuni de sarbatoare intr-un cactus, ficus sau alta floare ori arbust din casa. Vei realiza un altfel de brad de Craciun, amuzant si colorat. Cine a spus ca spirirul Craciunului vine doar la traditionalisti?

Citeste si: Mesaje de Craciun – ce e important sa le spui celor dragi

Foto: Guliver