Anne Hathaway: Cum s-a schimbat actrita dupa ce s-a casatorit.

Actrita Anne Hathaway, care a luat Premiul Oscar pentru rolul din “Mizerabilii”, spune ca s-a schimbat mult dupa casatorie si ca are mare nevoie de sotul ei. Vedeta militeaza, acum, pentru acordarea de concediu platit pentru cresterea copilului in SUA.

Anne Hathaway (34 de ani) a vorbit cu cei de la revista Elle despre felul in care a schimbat-o casatoria cu actorul Adam Shulman (35 de ani) si cum aceasta a dus viata ei la un nou nivel. “Mi-a schimbat abilitatea de a ma simti confortabil in lume. Cred ca acum, in zilele noastre, acceptiunea generala este ca noi, femeile, nu avem nevoie de barbati. Dar eu am nevoie de sotul meu. Dragostea lui unica si speciala m-a schimbat”, a marturisit Anne Hathaway, citata de People.com.

Anne Hathaway militeaza pentru concediul parental platit in SUA

In urmatorii patru ani, actrita va fi Ambasador al Bunavointei din partea Natiunilor Unite si va milita pentru concediu parental platit in Statele Unite. Anne Hathaway a marturisit ca a decis sa se implice in aceasta cauza datorita fiului ei, Jonathan Rosebanks, acum in varsta de un an.

“Nu-mi vine sa cred ca inca nu avem (concediu platit pentru cresterea copilului). Cand Johnny avea o saptamana si il tineam in brate si eram in al noualea cer m-am gandit ca vina mamelor (care stau acasa cu copiii lor) e o inventie fara sens. Suntem incurajati sa ne judecam unii pe altii, dar ar trebui sa ne concentram asupra oamenilor si institutiilor care ar trebui sa ne sprijine si acum nu o fac”, a mai spus actrita.

In prezent, Statele Unite ofera 12 saptamani de concediu de crestere a copilului, neplatit. “Cumva, se asteapta ca noi – si fiecare parinte din America – sa ne reluam activitatea normal in mai putin de trei luni, fara niciun venit”, a spus actrita in discursul pe care l-a tinut de ziua mondiala a femeii.

In interviul acordat revistei Elle, Anne Hathaway a deschis un alt subiect de care este preocupata: inegalitatea dintre sexe la Hollywood. Ea a spus ca s-a simtit diferit pe platoul de filmare al productiei Ocean’s 8, unde distributia este dominata de femei, fata de alte filme in care a jucat.

“Hollywood-ul nu e un loc al egalitatii. Si nu o spun cu furie sau critica, e un fapt statistic. Chiar daca am jucat in cateva filme centrate in jurul unor femei, pana acum nu am mai jucat intr-un film asemanator. Cumva, devii constienta de felul in care te schimbi inconstient ca sa te potrivesti in anumite scenarii”, a explicat ea.

FOTO: Guliver

Citeste si: Blestemul Oscarului? Majoritatea actritelor castigatoare au divortat la scurt timp dupa premiere.