Asigurarea de viata: cum o alegi pe cea potrivita. Sfaturi utile

Consideri ca este timpul sa te gandesti la viitorul tau si al familiei tale si vrei sa stii cum alegi asigurarea de viata potrivita pentru tine sau pentru o persoana draga? Foarte multe persoane se gandesc in primul rand la viitor si la siguranta financiara. Oricat de dureroasa este pierderea unei persoane din familie, o asigurare de viata iti poate face viata mai usoara, scrie forbes.com. 

Indiferent daca vrei sa alegi asigurarea de viata potrivita pentru tine sau pentru alta persoana din familie, este important sa stii totul despre acest sistem si sa faci alegerea care te avantajeaza. Uneori, sistemul de asigurari este mai complicat si poate ridica foarte multe semne de intrebare, insa iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie!

Asigurarea de viata: cum o alegi pe cea potrivita

1. Cere oferte de la mai multi asiguratori si citeste cu atentie fiecare contract. Este important sa stii ce beneficii ai sau ce oferte sunt disponibile.

2. Nu incheia asigurarea de viata cu companii sau agenti de vanzari care nu iti ofera toate detaliile despre contractul pe care il au.

3. Este important sa stii ca tu esti clientul, asa ca ai dreptul sa ceri toate informatiile de care ai nevoie, chiar daca vei avea impresia ca unele dintre ele nu isi au rostul.

4. Nu incheia contracte care presupun rate pe care nu poti sa le acoperi. Agentii de vanzari iti prezinta asigurari de viata mai scumpe si mai avantajoase, insa este recomandat sa tii cont de salariul pe care il ai.

5. Odata ce ai ales compania de asigurari care ti se potriveste, nu trebuie sa iti fie teama sa pui cat mai multe intrebari. Este important sa detii toate informatiile inainte sa semnezi o polita de asigurare. In plus, pe langa ratele pe care le vei plati, vei avea atat obligatii, cat si beneficii.

6. Ia in considerare asigurarea de viata pentru toata familia, nu doar pentru adulti. Poti sa inchei asigurari de viata si pentru copii.

7. Nu arunca plicurile pe care le primesti de la compania cu care ai incheiat asigurarea de viata si cere informatii la zi. Este important sa stii toate schimbarile care apar.

8. O data pe an incearca sa revizuiesti politele de asigurare incheiate pentru tine si cei dragi si nu ezita sa optezi pentru cateva schimbari in contract in cazul in care crezi ca va avantajeaza.

9. Cosidera asigurarea de viata ca fiind necesara si obligatorie, asa cum sunt impozitele sau taxele pe care le platesti anual. Nu trebuie sa te gandesti ca este un lux sa inchei o polita de asigurare. Iti va fi mai usor sa faci platile trimestriale si nu iti vei mai face griji in privinta banilor.

10. Nu te gandi la ceea ce se poate intampla. Faptul ca ai incheiat o asigurare de viata nu inseamna ca urmeaza sa te imbolnavesti sau sa ai un accident. Pur si simplu, te gandesti la binele tau si al familiei tale.

Daca ti-a placut acest articol, iata si un articol cu 6 lectii esentiale despre viata si sanatate. Adopta schimbarea!

Foto: Guliver