"Fara picioare, fara limite", aceasta este mantra lui Kanya Sesser, cunoscuta in intreaga lume drept atleta fara picioare. Tanara in varsta de 23 de ani a reusit sa treaca peste orice bariera pe care ti-o impune o astfel de dizabilitate si sa faca performanta.

Atleta fara picioare s-a nascut in Thailanda, iar la varsta de cinci ani a fost adoptata de catre o familie americana. Abia dupa ce s-a mutat cu parintii ei in Statele Unite, Sesser a invatat sa se deplaseze cu ajutorul mainilor. Acum, ea foloseste un skateboard pentru a merge unde doreste.

Intr-o declaratie acordata publicatiei The Huffington Post, Sesser a povestit ca de mica a ales sa faca sport pentru ca isi dorea foarte mult sa stea in aer liber. “Crescand intr-un mod activ m-a ajutat nu doar sa practic anumite sporturi, dar si sa stabilesc relatii de prietenie cu alti copii si mai tarziu, cu tineri”, spune Sesser.atleta fara picioare

Dar nu doar sportul este cel care a ajutat-o pe atleta fara picioare sa se auto-depaseasca, ci si modelingul. Sesser a aratat astfel intregii lumi ca exista si un alt tip de frumusete decat cel standard. In plus, ea a castigat suficient de multi bani din acest domeniu asa incat sa fie independenta financiar.

“Mi-a facut placere sa castig bani din modeling si, mai mult decat atat, mi-a placut sa le arat oamenilor cum mai poate arata frumusetea. Multe dintre imaginile publice in care apar imi scot in evidenta forta”, mai spune sportiva care a inceput sa fie model pentru firmele de echipament sportiv pe la varsta de 15 ani.

A photo posted by Kanya Sesser (@kanyasesser) on

Atleta fara picioare, dar cu optimism

Sesser locuieste in Los Angeles si isi petrece timpul cu modelingul si sportul – skateboarding si surfing. In plus, ea mai este si consilier motivational, iar dincolo de cele doua sporturi amintite, pe care le practica pentru performanta, ea se mai detelecteaza cu partide de tenis, baschet in scaunul cu rotile, inot sau hockey. Iar acum se antreneaza pentru Jocurile Paralimpice de Iarna din 2018.

Cu toate ca iubeste modelingul, asa cum a marturisit in acelasi interviu pentru HuffPost, Sesser spune ca nu il pune pe primul loc in viata. Cel mai important pentru ea ramane, totusi, sportul.

“Pana la urma, nu modelingul este prioritatea mea. E mai mult asa… ca o alta sursa de venit”, sustine tanara.

Putini sunt cei care isi dau seama cu adevarat cat te puternic esti pe interior. Multi abandoneaza si se lasa daramati pentru ca societatea ii face sa se simta jenati de situatia in care se afla. Dar trebuie sa iti batatoresti singur propriul drum in viata, pentru ca nimeni nu o va face pentru tine!

Foto: Instagram