calatoresti mai mult in 2018

Vrei sa calatoresti mai mult in 2018? Descopera 10 rezolutii pentru noul an care te vor ajuta sa iti satisfaci nevoia de a descoperi si explora noi colturi de lume!

2017 se termina in curand si urmeaza perioada in care noi toti ne stabilim rezolutii pentru noul an. Tuturor ne place in vacanta, asa ca poti alege sa vizitezi locuri indepartate si destinatii exotice, reusind astfel sa te relaxezi si sa te bucuri de clipe minunate.

Nu te gandi la calatorii scumpe! De fapt, daca faci din calatorii o prioritate si daca planifici exact timpul si bugetul, vei obtine satisfactia de a calatori fara stres si fara sa iti epuizezi fondurile. Descopera mai jos ce sfaturi cand calatoresti au pentru tine editorii Elite Daily.

10 rezolutii pentru noul an daca vrei sa calatoresti mai mult in 2018

  1. Viziteaza o tara in care nu se vorbeste limba ta materna

Daca iti planifici sa calatoresti mai mult in 2018, alege o tara nevorbitoare de limba materna. O tara a carei limba nu o vorbesti te va forta sa fii mai constienta de ceea ce te inconjoara, vei face eforturi autentice, reale, de a comunica cu ceilalti.

Vei regandi felul in care abordezi lucrurile, de la mancare la turism! Iti vei largi orizonturile la propriu si la figurat.

  1. Exploreaza tara, de la un capat in altul!

Daca nu ai mers inca intr-un tur al Romaniei, acum este momentul! Vei gasi toate formele de relief si diferente impresionante de la o zona la alta, inclusiv la capitolul bucatarie.

Daca vrei sa imbini utilul cu plactutul, viziteaza-ti rudele din zonele in care mergi sau invita-ti familia in calatorie cu tine!

  1. Bifeaza un Parc National protejat

Mergi intr-o Rezervatie Naturala sau intr-un Parc National protejat cat poti de des! Zonele sunt atat de bine conservate, incat te vei conecta cu istoria si cu natura, iar asta va avea o mare importanta asupra psihicului tau.

  1. Descopera comorile propriului oras sau judet

Ideea este sa adopti o rezolutie fara stres. Iar daca bugetul este un stresor important in aceasta perioada, poti oricand sa calatoresti mai aproape de casa. Mergi in orase diferite din judet sau descopera comorile ascunse ale orasului.

  1. Planifica calatorii cu trenul pe timp de noapte

Intotdeauna drumurile sunt mai importante decat destinatiile. Asa ca exploreaza noi senzatii: de exemplu, poti sa calatoresti mai mult in 2018 pe timp de noapte, cu trenul. Desi nici cu masina nu e deloc de neglijat, insa poate fi mai obositor.

  1. Mergi intr-o excursie de voluntariat

Poti sa faci voluntariat intr-un sanctuar de elefanti in Thailanda sau poti sa mergi intr-un program de o luna sa predai engleza ori romana intr-o alta tara.

Astfel poti sa iti setezi rezolutii pentru noul an care te vor implini si pe tine, dar ii vor ajuta si pe altii.

  1. Calatoreste intr-un loc ce poate disparea de pe Terra in curand

Sunt multe locuri minunate ce vor disparea de pe planeta in timpul vietii tale, asa ca acum este momentul sa calatoresti catre ele.

  1. Mergi intr-un sanctuar de animale

Daca iubesti animalele, poti sa calatoresti mai mult in 2018 si sa interactionezi cu animalele preferate. Alege sanctuare in care animalele sunt protejate si nu exploatate. O vacanta etica din acest punct de vedere te va ajuta sa te apropii de animale si de natura. Deci si de tine!

  1. Vrei sa calatoresti mai mult in 2018? Alege-ti o bucatarie internationala si viziteaza tara respectiva

Adori mancarea chinezeasca? Atunci, descopera o rezolutie fara stres: viziteaza China! O rezolutie din care vei invata locuri si arome noi.

Poti sa calatoresti mai mult in 2018 in excursii focusate pe bucataria tarilor, planificandu-ti intinerarii in functie de mancarurile alese.

  1. Vezi cum este climatul intr-o tara total diferita de a ta

Daca locuiesti intr-o zona friguroasa, este minunat sa explorezi un alt capat de lume, unde este cald si clima tropicala. Sau poate iti doresti sa vezi aurora boreala. Oricum ar fi, o zona total diferita, climatic, deci si din punctul de vedere al reliefului, florei sau faunei, iti va aduce amintiri speciale.

Citeste si: Cum sa mananci sanatos cand calatoresti, ca sa nu te ingrasi

Foto: Guliver