Calatorii initiatice – unde sa te regasesti, in afara de Thailanda.

Vacantele in Thailanda si India au devenit o obisnuinta printre romani. Dar poti face calatorii initiatice si in locuri mai putin umblate de compartioti. Regaseste-te intr-un loc cu insemnatate istorica sau religioasa!

Cand pleci in calatorii initiatice iti extinzi perspectiva globala asupra lumii si reevaluezi ce e cu adevarat important pentru tine. Unele calatorii initiatice presupun sa vizitezi locuri reprezentative pentru credintele tale, altele au impact prin experientele autentice pe care le ofera, prin comunicarea cu localnicii si descoperirile culturale pe care le faci.

Cand pornesti in calatorii initiatice iti permiti sa te extinzi, sa iti depasesti limitele si sa iti infrunti fricile. Am ales pentru tine cinci idei de calatorii initiatice de la Travelandleisure.com. Alege-o pe cea care ti se potriveste si fa-ti planul de plecare!

5 idei de calatorii initiatice

1 Cappadocia, Turcia

Turcia centrala si, mai specific, Cappadocia, e recunoscuta pentru cladirile in forma conica si pesterile care gazduiau vechi colonisti. Ca sa ai parte de o experienta autentica, te poti caza in astfel de locuinte sau in hoteluri-pestera. Plimba-te cu balonul cu aer cald si mediteaza la viata ta.

2 Machu Picchu, Peru

Acest sit arheoligic plasat pe un covor verde este una dintre minunile lumii moderne. Ruinele de la Machu Pichu atrag turisti din intreaga lume care vin aici cum pot: cu autobuzul, trenul sau pe jos. Ca sa te bucuri de aceasta experienta si sa o poti incadra la “calatorii initiatice”, ai grija sa vizitezi Machu Pichu cand e senin afara si poti vedea imprejurimile in liniste. Machu Pichu este pentru cei care nu se feresc de miscare, pentru ca vei avea ceva de urcat pana pe varful Wayna Picchu.

3 Pe urmele faraonilor, in Egipt

Porneste din Giza, de la Marea Piramida, si apoi mergi intr-o croaziera pe Nil, prin Valea Regilor, apoi vezi Templul lui Edfu. Vei avea experiente culturale inedite, iar mancarea e extraordinara.

4 Iordania

Daca te intereseaza religia si nu numai, poti face calatorii initiatice in Iordania, unde te poti bucura si de centre spa si poti vedea tinuturile desertice. Vei vedea Marea Moarta, vei explora ruinele roz de la Petra, poti merge cu camila si innopta intr-un cort de beduini.

5 Tanzania si Kenya

Safari-ul e una dintre cele mai bune idei cand vine vorba despre calatorii initiatice. Poti merge in Tanzania sau Kenya. Poti porni de la poalele Muntelui Kenya si pana la pasunile din masai Mara, unde ai sansa sa vezi paradele girafelor prin savana.

FOTO: Guliver

Citeste si: Cum sa iesi din zona de confort?