campanie de responsabilitate sociala cu premii

Elevii si profesorii se pot implica intr-o campanie de responsabilitate sociala care vine cu premii pe masura. Castigatorii vor pleca intr-o vacanta la Bruxelles sau intr-un summer camp.

Asociatia Environ in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si Garda Nationala de Mediu, organizeaza in perioada 01.09.2015 – 15.06.2016 cea de-a cincea editie a campaniei de responsabilitate sociala si colectare selectiva „Baterel si Lumea NON-E”. Ea se adreseaza atat elevilor, cat si profesorilor!

Campania de responsabilitate sociala se va desfasura pe mai multe directii

Va exista o competitie de eseuri/desene/reportaje/foto si videoreportaje: 01.09.2015 – 30.05.2016

Se vor derula ore demonstrative la sediile unitatilor de invatamant pe baza solicitarilor acestora in baza unui program stabilit de comun acord

Va fi o campanie de colectare DEEE (deseuri electrice de mici dimensiuni – inclusiv telefoane mobile vechi): 01.09.2015 – 30.05.2016

Se va organiza o campanie de colectare a bateriilor si acumulatorilor uzati in perioada 01.09.2015 – 30.05.2016 (aceasta se va face in baza solicitarilor fiecarei unitati de invatamant).

Transmiterea desenelor/eseurilor/reportajelor/fotoreportajelor: 01.09.2015 – 30.05. 2016

Castigatorii vor fi premiati in perioada 15.06 – 30.06 prin intermediul reprezentantilor organizatorilor care vor inmana personal premiile castigatorilor, sau, in cazul in care nu va fi posibila inmanarea directa a premiilor catre castigatori, acestea vor fi transmise prin curier la sediul unitatii de invatamant.

Ce obiective are aceasta campanie de responsabilitate sociala:

Implicarea atat a elevilor din ciclurile prescolar, primar, gimnazial si liceal cat si a cadrelor didactice in realizarea unei retele nationale de colectare si reciclare selectiva (in special a DEEE de mici dimensiuni si a bateriilor si acumulatorilor uzati)

Implementarea unui program functional de constientizare si a unui sistem eficient de educare privind colectarea selectiva la nivelul unitatilor de invatamant

Realizarea unei campanii integrate de comunicare la nivel national, in randul elevilor, privind efectele nocive ale DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) si ale celor de baterii si acumulatori asupra mediului.

Realizarea unei competitii pozitive la nivel national in ceea ce priveste colectarea selectiva prin intermediul concursurilor de eseuri si promovare online

Colectarea deseurilor electrice de mici dimensiuni si a bateriilor uzate in unitatile de invatamant preuniversitar (gradinite, scoli si licee)

Printre premiile acestei campanii de responsabilitate sociala se numara o excursie la Bruxelles, locuri intr-un summer camp, biciclete, tablete, MP4 Player, camere foto si smartphone-uri. Mai multe detalii gasesti pe magazinbaterel.ro!

Citeste si despre initiativa umanitara sustinuta de Sun Plaza si Fundatia Hospice Casa Sperantei!

Foto: iStockphoto.com