Cand sa vizitezi Seychelles ca sa nu te ploua in vacanta.

Te intrebi cand sa vizitezi Seychelles si ai in minte perioada sarbatorilor de iarna, ca sa fugi de la frig la cald? Decembrie si ianuarie sunt destul de ploioase in insulele Seychelle. Mai bine eviti aceasta perioada si alegi sejurul tinand cont de ce vrei sa faci acolo!

Sechelles, grupul de insule aflate in Oceanul Indian, se afla la 1.600 de kilometri distanta de coasta Africii. Capitala este la Mahe, unde se gasesc o multime de locuri de cazare, unele foarte accesibile, altele luxoase. Potrivit Visualitineraries.com, clima din aceste insule este ideala, intotdeauna calda si fara temperaturi extreme. Daca te intrebi cand sa vizitezi Seychelles, afla ca uneori umezeala din aer e mai ridicata. De aceea, e bine sa acorzi atentie nu temperaturilor, ci ploilor. Umiditatea nu variaza prea mult, aflandu-se intre 74% in aprilie-mai si 79% in ianuarie.

Preturile biletelor de avion variaza in functie de sezon, dar si de ziua saptamanii si, mai ales, sunt mai mari in perioada sarbatorilor. Daca vrei sa petreci acolo Revelionul, tine cont de vreme! Decembrie si ianuarie sunt cele mai ploioase luni, asa ca tine cont de acest aspect cand vrei sa alegi cea mai buna perioada cand sa vizitezi Seychelles. Chiar daca nu e frig, o sa te ploua aproape in fiecare zi.

Cand sa vizitezi Seychelles in functie de ce vrei sa faci acolo

Daca vrei sa stii cand sa vizitezi Seychelles ca sa te poti plimba cu barca pe Ocean, tine cont de vanturile care bat aici. In Insulele Seychelle bat doua mari vanturi. Din octombrie pana in martie, un vant care vine din nord-vest bate cu 8-12 noduri. Din mai si pana in septembrie, un vant mai puternic bate dinspre sud-est, cu 10-20 de noduri, ceea ce face ca in aceasta perioada sa fie conditiile cele mai bune pentru navigatie, scrie Seychelles.travel.

Pentru inot, snorkelong si scufundari, cele mai bune perioade sunt aprilie, mai, octombrie si noiembrie, cand se face tranzitia intre cele doua vanturi. In aceste luni, temperatura apei ajunge la 29 de grade Celsius, iar vizibilitatea in apa este cu 30 de metri mai mare decat de obicei.

Sunt si alte perioade bune cand sa vizitezi Seychelles, in functie de activitatile de care vrei sa te bucuri acolo: daca vrei sa observi pasari, du-te in aprilie – cand se imperecheaza, in mai-septembrie – cand isi fac cuiburi sau in octombrie – cand migreaza. Pentru drumetii si surf, cel mai bine este sa mergi in perioada mai-septembrie.

Cand te documentezi despre cand sa vizitezi Seychelles, cauta si datele la care se tin cele mai cunoscute festivaluri din insule. “Subios Underwater Festival” celebreaza lumea submarina din Seychelle cu proiectii de film, concursuri si conferinte, “Festival Kreol” e despre traditiile si mostenirea creolilor din aceasta zona insulara, iar “Seychelles Sailing Cup” e un eveniment international de navigatie.

FOTO: Guliver

Citeste si: La ce sa fii atent cand cumperi o vacanta: obtine un pret bun.